RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er viktig å sortere, synes Amalie Jødal, Rikke Rosenberg Katrine Røed og Nanna Frogner.
Det er viktig å sortere, synes Amalie Jødal, Rikke Rosenberg Katrine Røed og Nanna Frogner.

Klart vi sorterer!

Før leverte vi glass og metallbokser til gjenvinning fordi det var gøy. Nå sorterer vi fordi det er viktig, forteller Katrine Røed 11 år.

Visste du at det er 20 år siden Norsk GlassGjenvinning startet innsamling av glassemballasje fra mat- og drikkevarer? Noen år senere ble Norsk MetallGjenvinning startet. Derfor kan vi levere både glass- og metallemballasje til gjenvinning.Lurer du på hvordan glasset og metallet blir sortert fra hverandre? De har en super sorteringsmaskin. Ved hjelp av elektromagneter som trekker stål til seg og motsattmagneter som skyter aluminium fra seg, blir metallet sortert vekk fra glasset. Glasset blir knust og gjennomlyst. Feilsortert porselen og keramikk stopper lysstrålen og blir blåst vekk fra samlebåndet. Lysstrålene sorterer også gjennomsiktig glass og farget glass.

I løpet av et år samler vi inn mer enn 55 tusen tonn glassemballasje og 7 tusen tonn metallemballasje i Norge. Det veier mye mer enn 10 tusen digre elefanter!

Tenk så mye mindre søppel det blir, når vi sorterer og leverer til gjenvinning!

Miljøvennlig hilsen fra Blekkulf : )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere