*Nettavisen* Nyheter.

Klarte det politiet ikke klarte!

KJELSÅSDETEKTIVENE: Kjelsås lokale Nancy Drew'er - fra venstre bakerst: Ingeborg Lundamo Lien (9), Synve Holte (9), Ida Thysse Baki (8), Ida Viksmosværk (8), foran fra venstre: Ingrid Lundamo Lien (8), Martha Nesheim Køber (10) og Jenny Sandaker Karlson (7). Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Da Kjelsåsjentene hørte om den savnede 7-åringen, startet de likegodt sin egen leteaksjon. – Og så fant vi han, forteller de stolte jentene!

Klikk på bildet for å forstørre.

LØSTE: Kjelsåsjentene løste forsvinningssaken - fra venstre: Jenny, Ingeborg, Ida, Martha, Ingrid, Synve og Ida - huset på bildet er ikke identisk med der barna ringte på og fant den savnede 7-åringen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Politi, med blant annet helikopter og letemannskaper, søkte i dag i lang tid i Kjelsåsområdet – etter savnet gutt på 7 år. Da de syv jentene fra samme skole som gutten hørte om forsvinningen, bestemte de seg for å finne han selv. Men først måtte de bare kjøpe seg is.

Måtte bare kjøpe is først

– Ja, vi var på vei til butikken for å kjøpe is, da vi hørte om forsvinningen av gutten, som går på samme skolen som oss. Vi bestemte oss for at den saken skulle vi ta. Men vi måtte bare kjøpe is først, forteller den blide jentejengen, som i dag var hjemme, på grunn av streik ved Kjelsås skole.

Jentene liker godt detektivhistorier, og var ikke i tvil om at de ville prøve å finne gutten.

Jentene hadde noe info om 7-åringen, blant annet navnet, og etter forslag fra Synve, så bestemte de seg for først for å gå hjem og slå opp i skolehåndboka, hvor det er bilder av alle barna på skolen.

Fant bilde

– Vi fant bilde av gutten. Da sa Jenny og Ida at han hadde de faktisk sett tidligere på dagen – rett nedenfor Solligrenda, hvor flere av oss bor. 7-åringen var da sammen med en litt eldre gutt som vi kjenner. Vi dro dit jentene hadde sett han, men da var gutta borte. Men så bestemte vi oss for å ringe på døren til blokka der den eldre gutten bor, forteller Martha.

– Gutta trodde vi tulla!

Jentene spurte etter den savnede 7-åringen gjennom callinganlegget, og fikk bekreftet at den savnede 7-åringen faktisk var der. Gutta satt og så på film.

– Men da vi begynte å fortelle om leteaksjoner, politi og at det var viktig at 7-åringen kom hjem, ja da trodde gutta at vi bare tulla!, forteller jentene.

Men så kom det til en voksen person, en som også var ute og lette etter 7-åringen, og da hun ringte på døren, åpnet guttene. 7-åringen ble da tatt hånd om av den voksne.

Tar gjerne takk og oppdrag

– Klart vi er stolte fordi vi klarte å løse saken, og til og med før politiet! De kan forresten godt sende oss en takk for hjelpen, og vi tar gjerne imot flere oppdrag, ler de blide detektivjentene på Kjelsås.

– Det var sikkert spennende, men var dere ikke litt redde mens dette holdt på også?

Men jentene er tøffinger. Likevel, Ida må innrømme at hun ble litt ”..skjelven i beina”.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Rådyr skapte kjedekollisjon på E6

Nedslitt enebolig gikk 1,25 millioner over takst

Satt ut i skogen for å dø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.