*Nettavisen* Nyheter.

Klasse 7A møtes fortsatt

Edith Lauritzen, Reidun Liene, Karin Haagensen og Ragnhild Krogsmyr gjør klar til fest på kjøkkenet.

Det er 65 år siden jentene i klasse 7A gikk ut av Østensjø skole. I helgen var det hjertelig gjensyn for den glade gjengen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra venstre Edith Lauritzen, Karin Haagensen, Reidun Liene, Mary Lilleløkken, Grethe Bergheim, Eva Berg, Vera Johnsen, Berit Sandberg, Ragnhild Krogsmyr, Margit Johansen, Jorunn Klette, May Sandved og Lydia Andersen.

GODLIA: Klasse 7A Østensjø skole anno 1944 må være noe helt for seg selv. Hvert femte år uten unntak siden avgangsåret har de holdt klassefest. Den samme festkomiteen har sørget for at det blir suksess hver bidige gang.

Forrige helgs treff hjemme hos Ragnhild Krogsmyr i Arne Garborgs vei på Godlia var intet unntak.

Glade jenter

Nordstrands Blad ble invitert til å overvære det tradisjonsrike og trivelige skoletreffet i helgen. Av totalt 28 jenter i klassen, er det idag 19 som er i live. Av disse igjen var det 13 som tok turen til Godlia.

Edith Lauritzen, Reidun Liene, Karin Haagensen og Ragnhild Krogsmyr har vært med i festkomiteen siden første fest fant sted i 1949.

- Det var vår klasseforstander Ragnhild Corneliussen fra Lillesand som fant ut at vi skulle møtes hvert femte år. Sånn har det blitt. Det er veldig hyggelig. Vi skravler, synger gamle sanger, spiser god mat, drikker og har det så hyggelig sammen, forteller damene mens de forbereder festlighetene på kjøkkenet.

- Hva tenker dere om at det er gått 65 år siden dere gikk ut av Østensjø skole?

- Forferdelig at det er så lenge siden. Men vi er da oppegående enda. Det blir ikke noe alkoholfritt i kveld. Så gamle er vi ikke, slår Karin Haagensen fast.

De muntre og spreke damene har mye å snakke om når de møtes. Mange gode historier ligger lagret.

- Det er noen år siden jeg kom hjem fra skolefesten samtidig med Aftenpostens morgennummer, fleiper Ragnhild.

På den tiden måtte alle pugge sanger utenat.

1930-modeller

De er 1930-modeller alle sammen og startet på skolen i 1937. Jentene forteller at de drev en egen form for "motstandskamp".

- Krigen husker vi godt. Jeg var livredd, tyskerne kom jo og tok skolen vår. Vi måtte gå andre steder eller ha undervisning hjemme, minnes Edith.

- Vi var ikke så lystne på å lære tysk, og gikk ut av gymnaset med bare noen få gloser, husker Reidun.

- Tysk skulle vi i hvert fall ikke lære, skyter Karin inn.

Men sang trakterer klasse 7A godt. Takket være en lærer som terpet alt inn, sitter strofene godt.

- Vi synger gamle sanger vi lærte på skolen og oppfører oss akkurat som om vi fortsatt gikk i 7. klasse, forteller Ragnhild.

- Vi sang så frøken gråt. Men det var ikke fordi det var stygt. Vi måtte jo pugge utenat, så dette sitter, sier Lydia Andersen.

Men hva slags klasse var egentlig 7A? Det blir litt stille rundt bordet, før praten igjen tar til.

- Jeg synes vi var litt stygg mot frøken, synes Vera Johnsen.

- Nåja, vi var nå veldig snille egentlig. En helt annen disiplin enn i dagens samfunn. Vi var nok ikke så oppesen som dagens ungdom. Det var ikke noe mobbing blant elevene, forteller Edit Lauritzen.

Og mens Nordstrands Blad forlater festen, skåles det med sherry i glassene.

- Vi lurer jo fælt på hvordan det blir å møtes om fem år. Vi får se hvor oppegående vi er da, avrunder de muntre damer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.