RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Klasseskille og menneskesyn»

Intet er bedre enn å utfordre hverandres synspunkter. Men det blir vanskelig når stud med. Westerberg i et motinnlegg til min kronikk velger å karakterisere motpartens menneskesyn, i stedet for argumentene.

Det er ulike måter å forstå et innlegg på. En måte å forstå mitt innlegg på er som følger: Utgangspunktet var Dagsavisens oppslag om en undersøkelse som viser at folk i Oslo vest lever lengre enn i Oslo øst. Dette betegnes som et klasseskille av politikere fra venstresiden som synes det er uakseptabelt. Spørsmål: Hva er urettferdig? At de lever lengre i vest? Eller at de bor i vest? Da levealder, ifølge undersøkelsen, synes å ha en sammenheng med utdanning, vil det da være logisk å gjøre noe med dette?

Men verken problemet eller løsningen blir da geografien. Den ligger i hovedsak i utdanning, kosthold, inntekt og trening. Nå er det slik at utdanning i Norge er gratis. Trening er gratis. Et sunt og godt kosthold har de fleste råd til. At inntekt kommer som en følge av å skaffe seg relevant kompetanse, vil være en rimelig antagelse. Følgelig er ikke dette problemet knyttet til bosted. For de aller fleste har det sammenheng med hva du prioriterer i livet ditt. Det er det noen som ikke liker å høre. Det vil jeg kalle ansvarsfraskrivelsessyndromet. For de fleste av oss dreier seg om hva hver enkelt av oss prioriterer. Et valg du tar. Det skal hver enkelt få anledning til, synes jeg.

Lars Asbj. Hanssen
Bydelskandidat Vestre Aker Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere