RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klassisk musikk i ny form

Oslo Vinternatt Festival, som er i regi av Det Norske Kammerorkester, vil i år presentere klassisk musikk i form av det nye konseptet "Hard Barokk".

Nordstrand: Kunstnerparet Hilde Grythe og Terje Tønnesen, som bor på Nordstrand, innehar begge sentrale posisjoner innen norsk kulturliv. Tønnesen er fiolinist og Grythe arbeider som skuespiller.

Hilde Grythe har vært engasjert ved flere av de største teaterinstitusjonene i Norge og har spilt i filmer som Kristin Lavransdatter, Plastposen, Fredrikssons Fabrik og TV-serien Jul i Blåfjell. Terje Tønnesen er blant Norges ledende fiolinister og innehar en sentral posisjon i norsk musikkliv, med sine stillinger både som kunstnerisk leder for Det Norske Kammerorkester og som førstekonsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester.

I februar jobber kunstnerparet sammen når Det Norske Kammerorkester setter opp barokkoperaen Dido og Aeneas av Henry Purcell i forbindelse med Oslo Vinternatt Festival. Festivalen arrangeres hvert annet år i februar måned, og i 2007 er temaet "musikk som ytring". Grythe er prosjektleder for operaoppsetningen.

Festivalen finner sted fra 2. til 4. februar, og åpningskonserten finner sted i Universitetets aula. Hard Barokkoppsetningen av Dido og Aeneas kan ses i Jakob kirke både fredag den 2. februar og lørdag 3. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere