*Nettavisen* Nyheter.

Klassisk musikkhus måtte flytte

Siden 1909 har Musikkhuset ligget på Karl Johan. Nå er de slått sammen med Norsk musikkforlag og flyttet til Kirkegata 30. - Vi er optimistiske med tanke på fremtiden her, sier Kjell Hillveg.

SENTRUM: Musikkhuset er en av få butikker med et skikkelig utvalg i klassisk musikk.

I nesten hundre år lå det tradisjonsrike musikkhuset på Karl Johan, rett ved siden av Studenten.

Flere kjennere var redd for fremtidsutsiktene, da den tradisjonsrike forretningen ikke fikk fornyet leiekontrakten, men nå ser det ut som om publikum er fornøyd med flyttingen likevel.

Fagkunnskap

- Vi har hatt smekkfullt siden åpningsdagen, torsdag 26. januar, og det er hyggelig å se at så mange har fått med seg at vi har flyttet, sier Hillveg.

Han forteller at det var helt vilt i butikken på lørdag. Hillveg holder orden i andre etasje, hvor den klassiske musikken har sitt tilholdssted.
Her finner du Norges beste utvalg i klassisk musikk. Samtidig fører de klassiske noter, undervisningshefter og faglitteratur.

Første etasje er viet til pop, rock, jazz, folkemusikk og annen, moderne musikk. Kjell Hillveg er kjent som en av Norges mest kunnskapsrike innen den klassiske sjangeren, og er et kjent fjes i bransjen, og i begge etasjene er det fagkunnskap som står i høysetet.

- Vi er stolt av den faglige tyngden vi har her, og det viktigste er at en så fagsterk butikk overlever, selv om lokaliseringen er ny, sier Hillveg.

Fire forretninger

Musikkhuset på Karl Johan var kjent for kvaliteten både på betjeningens fagkunnskaper, og det spesielt gode utvalget innen klassisk musikk.

Det var Hard Rock Café som overtok lokalene og leiekontrakten, og dermed vant på en måte rockemusikken over klassisk.

- Ja, det er jo å sette det på spissen. Det handlet mer om økonomi og hva slags ressurser Hard Rock har i ryggen, men klassisk musikk har ikke den posisjonen den hadde tidligere. Klassisk er blitt en nisje. Det er nå bare fire forretninger i hele Norge, som har et skikkelig utvalg av klassisk musikk. Jeg er glad for at kjedene i hvert fall har begynt å føre noe klassisk, sier Hillveg.

Han synes det var trist at H.P. Hagen måtte legge ned butikken i Bogstadveien.

H.P. Hagen var den siste butikken i Frogner bydel som drev seriøst og dyktig med klassisk musikk, og da er det synd at omsetningssvikt gjorde at de måtte stenge. Det er umulig å konkurrere med kjedene på pris, og Platekompaniet startet opp rett ved siden av Hagen, sier Hillveg.

Han ser frem til å komme ordentlig i gang i de nye lokalene sine, og er sikker på at publikum blir fornøyd med den nye lokaliseringen i Kirkegata 30.

- Vi har jo fått mye større og mer oversiktlige lokaler, og det blir lettere for kundene å finne frem, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag