RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klassisk stjernelag samles på Nordberg


MUSIKALSK GJENG: Mari Lerseth, Øyvind Bjorå, Ola Moen, Birgitte Øhrn Kyllingstad, Bård Bosrup, Anders Moen Hagalisletto og Juliet Jopling står bak Nordberg Strykeorkester. Her med noen av de aller yngste fiolinistene.
MUSIKALSK GJENG: Mari Lerseth, Øyvind Bjorå, Ola Moen, Birgitte Øhrn Kyllingstad, Bård Bosrup, Anders Moen Hagalisletto og Juliet Jopling står bak Nordberg Strykeorkester. Her med noen av de aller yngste fiolinistene. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Opplæring i klassisk musikk er fullstendig fraværende i Nordberg-området. Det skal dette stjernelaget gjøre noe med.

NORDBERG/KORSVOLL: – For det første har undervisingnen i klassisk musikk falt helt sammen i området. For det andre har det aldri vært noe strykeorkester her, og for det tredje vil vi skape et miljø for de flinke musikerne som finnes i området, og bruke deres kompetanse til å undervise barna.

Samler lokale musikere

Anders Moen Hagalisletto er styreleder for nyoppstartede Nordberg Strykeorkester. Fra 12. september blir det orkesterøvelse på Korsvoll skole hver mandag klokken 18. Tilbudet retter seg mot alle fra 5 til 18 år.

Strykeorkesteret vil samarbeide med Aktivitetsskolen, og blir interessen så stor som ønsket kan tilbudet bli utvidet med egne avdelinger på Kringsjå og Tåsen skoler.

Undervisningen er det klassiske musikere i nærmiljøet som skal stå for. Mari Lerseth fra Nordberg, profesjonell musiker og frilansfiolinist, er undervisningsleder. Dirigent for orkesteret er Juliet Jopling, også fra Nordberg, som spiller med Det Norske Kammerorkester.

Talentutvikling

Med på laget er blant andre fiolinistene Arvid Engegård, leder av Engegårdkvartetten, fiolinist Øyvind Bjorå, konsertmester i Den Norske Opera, filoinist Ole Moen og cellist Bård Bosrup, alle bosatt i bydelen.

– Det er viktig å få opp et miljø for klassisk musikk med undervisning for barn, sier Bosrup, som selv ble frelst på cello da han var to år.

– Med så mange store musikere, har dere startet en talentfabrikk?

– Tilbudet er for alle, enten de kan noe fra før eller ikke. Men det er klart det er morsomt for barna å se på og lære å spille av noen som er gode. De som vil noe ekstra kan hente inspirasjon fra forskjellige lærere, sier Bjorå.

Han legger til at det kontaktnettet bidragsyterne har kan koble elever med talent og ambisjoner til musikere og lærere både i Norge og utlandet.

Fra før er det i Nordre Aker strykeorkestre i tilknytning til Disen, Grefsen, Kjelsås og Ullevål skoler.

Informasjonsmøte om Nordberg Strykeorkester, med musikalske overraskelser, finner sted mandag 5. september klokken 18.00 på Korsvoll skole.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere