*Nettavisen* Nyheter.

Klemetsrud-raner drapssiktet

Stig Millehaugen er siktet etter at en lederskikkelse i Young Guns ble funnet død i en brennende bil ved Esso ved Haugerud senter klokken 18.30 mandag kveld. Foto: Magne Mellem Enoksen

Politiet har siktet Stig Millehaugen (39) for drapet på Haugerud mandag kveld. Millehaugen er tidligere dømt for to ran i vårt distrikt.

KLEMETSRUD/OPPSAL: I februar 1992 ble Millehaugen dømt til seks års fengsel for væpnet ran av Klemetsrud postkontor i desember 1990 og ranet av Sparebanken Nors filial på Oppsal i februar i 1991.
Politiet har tidligere betegnet Millehaugen som Norges farligste person. Han har tilbrakt store deler av sitt voksne liv i fengsel, men var nå i ferd med å avslutte soningen av den siste fengselsstraffen som omhandlet en drapsdom på 17 år og en ransdom på seks år, skriver VG Nett.

Pågrepet i frigangshjem

Politikilder bekrefter at det var Millehaugen som ble pågrepet i et frigangshjem i Åsengata på Sandaker, hvor han forberedte seg på et liv utenfor murene.

De var kl 18.30 mandag kveld at politiet ble varlset om skyting på Haugerud. Det ble også varslet om en brennende bil ved blokkene bak Haugerud senter.

Da de kom til stedet, fant politiet en mann skutt i den brennende bilen. 28-åringen er en av lederskikkelsene i den kriminelle gjengen Young Guns.

Hevder han er uskyldig

I et intervju med
TV 2 Nyhetene
sier Millehaugen gjennom sin advokat, Morten Furuholmen, at han ikke forstod hvorfor politiet kom og hentet ham.
- Han er ganske oppbragt og stiller seg helt uforstående til at han skal ha begått den handlingen. Han har etter min erfaring ikke har hatt noe med dette gjengmiljøet å gjøre tidligere.

Erklærer krig

Flere Young Guns-medlemmer kontaktet mandag kveld VG Nett og erklært full krig mot B-gjengen etter drapet.
- Young Guns erklærer full krig. Det blir tann for tann, øye for øye. Det er ikke vi som har startet dette. I kveld ble en av våre familiemedlemmer drept, og fraksjonen skal bli borte. B-gjengen skal utslettes, sa gjengmedlemmene til nettsiden.

Hardbarket kriminell

23 år gammel skjøt og drepte Millehaugen fengselsbetjent Jon-Arild Martinsen da han rømte fra Sarpsborg kretsfengsel i 1992. Han brukte en annen fangevokter som levende skjold for å komme seg unna.

- Martinsen var dum og prøvde å spille helt. Jeg hadde ikke noe valg, det var bare å trekke av, skal Millehaugen ha sagt den gang.

Millehaugen var 15 år gammel da han første gang kom i politiets søkelys. Oslo-mannen er tidligere dømt for bank- og postran, gisseltagning og drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.