RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klemetsrudanlegget vokser


Her blir den nye ovnshallen til.
Her blir den nye ovnshallen til.
Mellom 70 og 80 mann er i full sving med å reise den nye ovnslinja på Klemetsrud.

KLEMETSRUD: Det bankes, hugges og støpes på Klemetsrud om dagen.

- Hoveddelen av sprengingen ble det slutt på i juni, forteller Erik Madsen, som er prosjektleder for utbyggingen. For å få plass til et nytt heis og trappehus, som skal strekke seg 40 meter opp i lufta, måtte man sprenge seg åtte meter i retning mot E6. Arbeidet har tatt ekstra mye tid fordi sprengingen foregikk kloss oppi EGEs mange andre bygg på Klemetsrud, og bare et lite stykke unna hus og hjem til flere tusen beboere på Dal/Brenna og Lofsrud.

Store løft

Til høsten vil det til sammen være 200 arbeidsfolk som jobber med det nye bygget (se illustrasjon) som skal stå ferdig høsten 2010. I november eller desember i år skal maskinene monteres.

- Det største løftet av en enkeltkomponent blir på 50 tonn, forteller Erik Madsen. Selve skallet på fabrikken blir satt opp til slutt.

LES OGSÅ Velger biogass-kommune i høst

Dobler kapasiteten

Det er det trønderske selskapet Reinertsen som er entreprenør for de store byggearbeidene. Mange av arbeiderne er trøndere, men det er også mange polakker og litauere som jobber med å reise det store bygget.

De jobber halvannen ukes skift, og bor i brakkene man kan se like nedenfor Lofsrud gård. Når den nye ovnslinjen settes i drift produseres det totalt 400 GWh fjernvarme på anlegget, noe som tilsvarer oppvarming av 40 000 boenheter. I tillegg vil anlegget levere over 150 GWh elektrisk kraft, utvunnet av søppel og deponigass.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere