RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klinikken fikk nei til driftsavtale

Rødtvet helseklinikk fikk ikke forlenget engasjementavtalen for sin vikar.

RØDTVET: Det er årsaken til at Sølvi Edvardsens fysioterapeut måtte slutte ved klinikken.

Ekteparet Sverre Jokstad og Unni Heimli Jokstad eier og driver Rødtvet helseklinikk. Begge har kommunale avtaler.

Bydel Grorud har ikke vært villig til å øke driftstilskuddene, til tross for behovet. Men vi hadde et møte med bydelen i vår, hvor vi fikk lov til å dele opp våre eksisterende driftstilskudd til to engasjementstillinger ut året, sier Jokstad.

Pasienter tilbake på lista

Ekteparet trodde de ville få forlenget engasjementene i 2009.

Vi hadde håpet at engasjementavtalene for våre fysioterapeuter ville bli forlenget, ettersom et annet institutt i bydelen hadde fått forlenget tidligere, sier Sverre Jokstad.

Istedet satte bydelen foten ned. I et brev datert 5. desember fikk de den nedslående beskjeden. Dermed må mange pasienter tilbake på venteliste, selv om bydelen tilbød seg å lyse ut en vikarstilling på 40 prosent.

Dette måtte jo bero på en misforståelse. Vår forespørsel var å få videreføre våre to godt likte, kvinnelige fysioterapeuter i engasjementavtaler, sier Jokstad.

Hard prioritering

Vi har fulle ventelister, og de som gikk hos fysioterapeutene med engasjementavtaler, må nå tilbake på venteliste, sier Jokstad.

Når rammene strammes og ventelistene øker, må fysioterapeutene prioritere hardere. Det betyr at arbeidsføre, akutt syke og nyopererte går foran kronisk syke.

De som må lide mest, er kronikerne.

Vil Sølvi Edvardsen stille bakerst i køen nå som hun skal inn til operasjon?

Nei, ikke bakerst, ettersom vi prioriterer nyopererte, men hun må tilbake på venteliste, sier Jokstad.

Edvardsen vil også måtte bytte fysioterapeut.

Det hadde ikke kostet bydelen en krone å la oss beholde engasjementene. Det ville vært det beste for alle. Driftstilskuddene er underdimensjonert i forhold til behovet. Vi hadde forventa at de hadde støtta oss. Det hadde kostet dem så lite. Dette kunne vært gjort på en smidigere måte, sier Unni Heimli Jokstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere