Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klipper hår og støtter Aker

Frisørene Tove Holbø og Beth Aanerød-Merino nølte ikke med å skrive under da Aker-aktivist Maren Rismyhr kom innom.
Frisørene Tove Holbø og Beth Aanerød-Merino nølte ikke med å skrive under da Aker-aktivist Maren Rismyhr kom innom.
Tove Holbø ved Beth's Hårstudio AS nøler ikke når hun blir bedt av Akervenn Maren Rismyhr om å skrive under mot nedleggelse av Aker Sykehus.

KALBAKKEN: – Det er klart vi må støtte opp om Aker sykehus, sier Tove som både jobber og bor på kalbakken.

– Første gang jeg var på Aker var da jeg fødte der for 40 år siden, og jeg har hatt mye med dem å gjøre siden. Ikke minst da mannen min var syk, da var jeg mye der, før han døde. Jeg føler at det sykehuset skal være der. Det er sykehuset vårt, sier Tove Holbø.

– Jeg har gode vibber med dem. De hører til i Groruddalen. Nå mener jeg det er viktig at alle bedriftene støtter opp og sier at vi vil beholde Aker. Jeg håper vi er på gli nå. Endelig er ministeren på banen. Men vi må kjempe. Da de la ned fødeavdelingen gikk jeg og to venninner i fakkeltog for å vise at vi brød oss. Det hjalp ikke. Men jeg håper vi har bedre odds nå, sier Tove Holbø.

Som håper mange bedriftsledere tenker som henne og nå skriver under på kampanjen som er i gang.

Fornøyd Akervenn

Maren Rismyhr er svært forn øyd etter å ha fått Toves underskrift. Hun er blant de ivrigste som nå går fra bedrift til bedrift, fra borettslag til borettslag, og kontakter alle lag og foreninger i Groruddalen for å få dem til å ytre seg mot nedleggelse.

– Oppropet skal offenliggjøres seinere i form av avisannonser, og da håper vi å ha størstedelen av organisasjonene i Groruddalen med oss, sier Maren Rismyhr.

– Det har vært en morsom jobb så langt, for alle er positive og vil gjerne være med å gjøre sitt for å beholde Aker sykehus. Noen tror forresten at saken er avgjort, men det er den ikke. Det er snarere slikt at det går opp for stadig flere hvilken katastrofe det vil være for sykehustilbudet i hele Oslo om Aker nedlegges. Ahus er ikke klar til å overta pasientene. Ullevål har ikke plass for det som var planlagt overført fra Aker sykehus. Det vil gå ut over pasientene, sier hun.

Aksjonsmøte

– I det siste har helseministeren vært litt på glid. Denne kampanjen vi nå har kan ha avgjørende betydning, sier Rismyhr.

– Men vi i Aker sykehus venner trenger hjelp til å samle tilslutninger. Mandag 13. september kl. 19 inviterer vi til aksjonsmøte i Kirurgisk Auditorium på Aker sykehus.

– Her legges siste nytt i sykehussaken fram, og alle som vil bidra i denne kampanjen kan komme og høre om dette er noe de vil være med på. Vi trenger flere hjelpere i alle groruddalsbydelene! sier Rismyhr.

Ber mange om støtte

– Vi har sendt ut oppropet og anmodning om støtte til mange organisasjoner. Men vi rekker bare fram til noen. Derfor vil jeg oppfordre alle interesserte om å henvende seg til akersykehusvenner@gmail.com for å få oppropet slik at ingen blir oversett. Alle dere som er medlem i et lag eller en forening kan oppfordre styret om å slutte seg til. Det samme gjelder alle bedrifter, for ikke å snakke om alle som er fagorganisert på forskjellige arbeidsplasser i Groruddalen.

– Bli med på dette krafttaket for å redde Aker, oppforder Rismyhr.

Gratis å delta

– Det er gratis å delta, sier Rismyhr, for det viktigste er å få mange navn for å vise at forenings- og næringslivet ikke godtar nedlegging av Aker sykehus.

Likevel legger hun til at Aker sykehus venner setter stor pris på bevilgninger.

– En hundrelapp mer gir større annonse når oppropet skal offentliggjøres, sier hun og gir beskjed om at penger kan sendes til Aker sykehus venner på konto 1602 40 16424.

– Men merk innbetalingen ”Støtteopprop for Aker”, sier hun og løper videre til neste bedrift.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!