RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingenting i veien for å spille litt Fussball for å klarne hjernen og få ut litt frustrasjon, før jentene klipper videre.
Ingenting i veien for å spille litt Fussball for å klarne hjernen og få ut litt frustrasjon, før jentene klipper videre.

Klipper magi i drømmesuiter

Jentene i postproduksjonsselskapet Drømmesuiten har tatt saksen i egen hånd og skapt sin egen arbeidsplass.

Ila: Like ved Aleksander Kiellandsplass har Drømmesuiten nye lokaler. Rommet der film klippes, kalles på fagspråket "suite". Derfor valgte Charlotte Kahn, Elin Martinsen, Silje Nordseth og Veslemøy Blokhus Langvik det klingende navnet.

De fire jentene driver postproduksjonsselskapet som blant annet har klippet skrekkfilmen "Rovdyr". To uker før klippingen av filmen møttes Veslemøy og Charlotte hver dag for å se skrekkfilmer.

Vi måtte komme i modus, men etter hvert ble det ganske skummelt å gå hjem alene på kvelden, ler Charlotte.

Kreative sosehuer

Drømmesuiten ble til da jentene, som nettopp var ferdig på Den norske filmskolen i Lillehammer, ville lage et utradisjonelt, hyggelig og lite klippeselskap.

Et sted de selv kunne tenke seg å jobbe.

Vi ville skape et intimt firma med stort fellesskap. Et sånt sted fantes ikke fra før av, sier Elin som for tiden er firmaets daglige leder.

Alle i firmaet tar nemlig tørn på oppgaven som bedriftens leder. De deler året inn i bolker og hver ansatt får sin sjefsperiode. Vedkommende tas seg da av kontrakter, møtebooking og alt annet administrativt arbeid.

Vi er egentlig noen kreative sosehuer, men gjennom den litt utradisjonelle ordningen har alle vist seg fra nye og spesielle sider. Dessuten ønsket vi ikke ansette noen utenifra, sier Elin.

Firmaet har i løpet av siste året likevel fått inn to nye ansikter, Simen Gegenbach og Petter Sommer. Simen er klipper og sistnevnte jobber med lyd.

I tillegg til å klippe alt fra reklamefilmer, dokumentarer og kortfilmer til helaftens spillefilmer, leier Drømmesuiten ut plass til andre filmskapere og klippere.

Vi har tre klippesuiter og ett lydrom. Siden vi innimellom leier ut oss selv til prosjekter utenfor huset, har vi plass til at andre kan være her, sier Veslemøy som for tiden klipper kortfilmen "Tørt og kjølig", hvor skuespiller Kristoffer Joner har sin regidebut.

Skaper magi

Silje kommer heseblesende inn hoveddøren med et stort smil. Hun jobber for tiden med filmen "De gales hus", som medklipper.

Jeg tror filmen blir bra, sier hun og slår seg ned ved det lange kjøkkenbordet.

For jentene er det spennende å høre hva folk synes om arbeidet deres. De følger med på kino- og seertall, men er enige om at ikke det er avgjørende for resultatet.

Det er en spesiell følelse når det du lager får folk til å engasjere seg, sier Silje.

De andre stemmer i, og mener klippejobben på en måte er tredje gang manuset blir skrevet.

Vi leverer sluttproduktet. Det som blir vist på tv eller kino. Da er det viktig å ha et godt øye og være god til å lese bilder, se muligheter og få frem styrker i materialet. Tenk for eksempel på én spesiell scene i en film. Skal den slutte med at rollefiguren er alvorlig eller smiler? Magien skjer i klipperommet, sier drømmedamene før de løper tilbake til hver sin suite.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere