*Nettavisen* Nyheter.

Kloakk renner ut i fjorden etter at ledning sprakk på Jernbanetorget

Vannet fosset opp av komlokkene på Jernbanetorget lørdag formiddag. Foto: Foto: Fredrik Westby

Et brudd på en pumpeledning natt til lørdag fører til oversvømmelser i Oslo sentrum. Kloakk renner nå ut i fjorden.

JERNBANETORGET: Natt til lørdag kom meldingen om brudd på en pumpeledning i krysset Biskop Gunerius gate og Skippergata, melder Vann- og avløpsetaten på sine nettsider.

Oslopolitiet meldte på Twitter klokken 00.22 at de var på stedet sammen med brannvesenet.

Det skal være en kloakkledning som har sprukket i bakken under Europarådets plass. Vann- og avløpsetaten opplyser at arbeidet med å lokalisere bruddet startet opp kl. 01.30 samtidig som det ble gjort ulike tiltak ved pumpestasjoner i området for å redusere omfanget av utslippet.

– En så stor lekkasje skaper trykk i hele rørsystemet, noe som resulterer i at vannet kommer opp andre steder. Det går nå så mye avløpsvann inn til Jernbanetorget pumpestasjon at det trenger opp til overflaten, ved Grønland pst (politistasjon, journ.anm.) går alt i overløp til Akerselva mens pumpestasjonen ved Stasjonsalmenningen tømmes med sugebiler, sier Lars-Erik Berger, overordnet vakt i Vann- og avløpsetaten, på etatens nettsider.

Arbeidet med å grave seg ned til kloakkledningen startet i natt, og har pågått utover formiddagen lørdag. Mannskaper jobber med å tømme hullet for kloakk.

– Vi har stoppet pumpestasjonene på Grønland, Jernbanetorget og Stasjonsalmenningen. Det betyr at stasjonene går i overløp. Dermed renner det kloakk ut i fjorden. Det er badevannet vi er nærvøse for; vi vil ikke ha ukontrollerte utslipp rett i fjorden, sier Lars-Erik Berger til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.