*Nettavisen* Nyheter.

Klok idé

LEDER, SØNDRE NORDSTRAND, TORSDAG 29. OKTOBER 2009:

I dag tar Ola Mannsåker i Søndre Nordstrand Arbeiderparti til orde for å etablere et felles bomiljøforum i bydelen. Han skjeler til Groruddalen der de har hatt Groruddalen Miljøforum (GM) siden 1988. Det er en fri og uavhengig interesseorganisasjon og et debattforum for alle som ønsker å delta i miljøskapende virksomhet i Groruddalen. Deres målsetning er å registrere og påpeke behov som må fylles for å gjøre Groruddalen til et godt sted å bo og arbeide. GM er en paraplyorganisasjon hvor vellene, borettslag/sameier, andre organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner som er opptatt av miljøsaker i Groruddalen kan være medlemmer.

Nordstrands Blad har en søsteravis som heter Lokalavisen Groruddalen, og derfra kjenner vi godt til hvor viktig dette organet er i Groruddalen. Derfor er vi absolutt entusiastiske til forslaget fra Ola Mannsåker. Et slikt forum kan bli et supperåd. Men det kan også bli et potent miljø som setter fokus, og som klarer å få mange til å trekke i samme retning. Vår bydel er slett ikke homogen. Likevel har vi mange utfordringer og interesser felles, enten vi bor på Mortensrud, Holmlia, Bjørndal eller i Prinsdal. Nordstrands Blad ser bare oppsider ved å få på plass et forum der folk fra alle kriker og kroker av bydelen setter seg ned for å snakke felles sak. Der folk ikke representerer politiske partier, men området de bor i, og interessene de deler.

Folk fra idretten, kulturlivet, næringslivet, skolene, velforeningene og borettslagene har garantert mye å diskutere. Skal det bli en struktur på arbeidet vil vi tro det er riktig å etablere et indre styre. Men jo fler kontaktpunkter ut i bydelen, jo viktigere og bedre tror vi et slikt forum kan fungere.

Groruddalen Miljøforum har eksempelvis mange kjerneområder de jobber mye med. De engasjerer seg i vei- og kollektivtrafikk, større utbyggings- og reguleringssaker, luftforurensning,støyproblemer og bevaring av rekreasjonsområder for beboerne. Forsøpling og miljøsaker generelt står også på listen.

Nordstrands Blad kan ikke skjønne annet enn at tilsvarende smørbrødliste er spennende i vår bydel. En vesntlig målsetting må være å gjøre seg mer hørt i både bystyret og i Stortinget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag