Klorte til seg seieren

Chivas (20) vant Nordstrands Blads uoffisielle kåring av distriktets eldste katt. Her er den stolte vinner med matmor Siv Smedsaas og samboer Terje Nilsen.

Chivas (20) vant Nordstrands Blads uoffisielle kåring av distriktets eldste katt. Her er den stolte vinner med matmor Siv Smedsaas og samboer Terje Nilsen.

Rasekatten Chivas fra Holmlia kapret tittelen "distriktets eldste katt" rett foran snuten på mortensrudkatta Noldus.

Chivas holder seg godt til tross for sine 96 katteår.

Martin Gregorson i dyrebutikken Jack&Friends er imponert over vinnerkattens alder og sender sine hjerteligste gratulasjoner sammen med to kilo tørrfôr.

VÅRT DISTRIKT: I desember skrev vi om holmliakatta Anton som fylte imponerende 17 år, og spurte samtidig om noen av våre lesere kjente til eldre katter.

Eldste nålevende katt

Responsen var kjempestor, og vi fikk inn masse tips om både levende og døde katter med høy alder. Siden premien i vår uhøytidelige konkurranse er en sekk med kattemat, valgte vi å fokusere på nålevende katter.

Den 22. desember, to dager før fristen gikk ut, ble vi invitert i bursdagsselskapet til vinneren. Da fylte Chivas fra Hallagerbakken 20 år, og utkonkurrerte dermed Noldus fra Gamle Bygdevei på 19,5 år.

På en fin tredjeplass kommer Lasse fra Nordseter, som er 18,5 år. Deretter følger oppsalkatta Bajas (18), samt Poski på Ljan og Sofus fra Bjørndal som begge er rundt et halvt år eldre enn katten som startet det hele; Anton (17).

LES SAKENE!

Byens eldste katt?
Katten Noldus er eldst
Vellagret Chivas

Smakte på premien

Denne uken overleverte Nordstrands Blad premien, to kilo tørrfôr av typen Natures Best matures +7 fra dyrebutikken Jack&Friends på Lambertseter Kjøpesenter.

Til tross for at Chivas foretrekker ostepop og rekeost når han skal kose seg, forteller matmor Siv Smedsaas at han viste interesse for premien.

– Han luktet på den og smakte til og med, sier hun. Tittelen "distriktets eldste katt" ble likevel feiret med favoritten ostepop.

Overrasket

Matmor synes det var moro at Chivas vant.

– Men jeg var overrasket. Jeg visste ikke at 20 år var så uvanlig, sier hun.

Martin Gregorson i Jack&Friends er derimot imponert over Chivas høye alder.

– Og så er han en veldig pen pus, sier han og gratulerer vinneren.

For å finne ut om Chivas også er byens eldste katt, vil vi samarbeide med våre andre lokalaviser i Oslo. Mens du venter kan du lese mer om Chivas og andre modne katter fra distriktet her på www.noblad.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.