RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klubbe skifter eier


Nyvalgt BU-leder Bent Gether-Rønning (t.v.) overtar møteklubben fra avtroppende BU-leder Egil Ihlen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Nyvalgt BU-leder Bent Gether-Rønning (t.v.) overtar møteklubben fra avtroppende BU-leder Egil Ihlen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Torsdag ble Bent Gether-Rønning (H) valgt til ny leder av bydelsutvalget i Nordre Aker.

NYDALEN: Bent Gether-Rønnings kandidatur ble støttet av flertallet i bydelsutvalget, bestående av Høyre, Frp og Venstre. Arbeiderpartiet, SV og Rødt stemte for Ap-kandidat Ivar Christiansen.

Egil Ihlen (H) trakk seg samtidig som leder av bydelsutvalget. Han fortsetter imidlertid som vanlig medlem av utvalget.

LES OGSÅ: Egil Ihlen trekker seg som bydelssjef

Årsaken til dette er at han sammen med familien har kjøpt en bedrift i Mysen, som han ønsker å bruke mer tid på.

– Det blir vanskelig for meg å gjøre en god jobb i Mysen, og samtidig være en god leder av BU. Derfor har jeg valgt å trekke meg. Er det ikke noe som heter «business before pleasure»? sa Ihlen før hans etterfølger ble valgt.

Egil Ihlen har vært leder av bydelsutvalget i Nordre Aker i seks og et halvt år, og har atskillig flere år bak seg som lokalpolitiker i tidligere Grefsen-Kjelsås.

LES OGSÅ: Takk, Egil!

Ihlen ble takket for godt lederskap og støtte i lokale saker av Bjørn Jensen fra Blindern vel og Anne Berit Eid i Idrettens samarbeidsutvalg i Nordre Aker, som begge møtte opp i åpen halvtime.

Bydelsdirektør Mona Taasen takket Ihlen for samarbeidet, og håpet samtidig at etterfølgeren ville fortsette å bygge opp om det tverrpolitiske samarbeidet som har preget arbeidet i bydelsutvalget, samt opprettholde en god kontakt med bydelens ledelse, ansatte og innbyggere for øvrig.

– Dere vil nok ikke merke så stor forskjell på på meg og Egil, repliserte Gether-Rønning.

Ihlen takket bydelens ansatte for at de trofast følger opp vedtak gjort av BU, selv når vedtakene innebærer kutt i tjenester.

– Det imponerer meg, sa Ihlen til de ansattes representanter som var til stede under BU-møtet.

Gether-Rønning sitter som nestleder i bydelens miljø-, plan og samferdselskomité, og har vært fast BU-representant i Nordre Aker siden 2007. Han har også sittet i BU i tidligere bydel Grefsen-Kjelsås.

Som følge av at Gether-Rønning overtar BU-ledervervet, blir flere av hans øvrige politiske verv i bydelen overtatt av andre Høyre-medlemmer:

Dag Rune Olsen overtar som leder av tilsynsutvalget på Lillohjemmet, Brit Teien overtar som vara i driftsstyret på Disen skole, Per H. Christiansens overtar som medlem i Rådet for funksjonshemmede og Gustav Lybech Heiberg overtar som medlem av driftsstyret på Grefsen skole.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere