Gå til sidens hovedinnhold

Klubben kan bli offer i budsjettkampen

Abildsøklubben er en av ungdomsklubbene i bydelen som kan bli nedlagt eller få redusert tilbud hvis ikke bydelen får bevilget ekstra penger. Men ungdommene på klubben er klare til kamp.

Abildsø: Tirsdag kveld var Hanne Eldby (SV), som er leder av Oppvekstkomiteen i bydelen, på besøk på Abildsøklubben.

Ungdomsklubben holder til på Abildsø skole og er åpen hver tirsdag. Da er mellom 30 og 40 ungdommer innom. Klubben tilbyr blant annet biljard, tv-spill, diskotek, brettspill, matlaging og hobbyverksted. Klubben er et godt lokalt tilbud til den yngste ungdommen.

Godteripenger

Ungdommene som var på klubben tirsdag kunne fortelle at de trives godt og egentlig ønsker flere klubbkvelder i uka.

Da Hanne Eldby informerte dem om den økonomiske situasjonen i bydelen og hvilke konsekvenser dette kan få for ikke-lovpålagte tilbud, som ungdomsklubber, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Kan det hende vi blir lagt ned? spurte Susanne Aspen- Boucher. Kan dere ikke bare ta pengene som vi bruker på godteri for å dekke underskuddet, foreslo hun.

Jeg tror nok ikke det er nok, men vi skal gjøre alt som er mulig for å opprettholde tilbudet, lovet Hanne Eldby.

Skal protestere

Ungdommene ble oppfordret til å delta i sms- og e-postaksjonen mot byens toppolitikere (se egen sak), og det er ikke noe å si på kampviljen.

Hvis klubben blir lagt ned skal vi protestere på rådhuset. Vi skal kjempe for klubben vår, sa Stian Rustad bestemt og fikk unison støtte fra de andre kampklare ungdommene på klubben.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot