RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klubbhus fra himmelen


Luftlinja: Det er ikke bilvei ned til Sloreåsen. Derfor måtte materialet til det nye klubbhuset flys inn fra Hallagerbanen med helikopter.
Luftlinja: Det er ikke bilvei ned til Sloreåsen. Derfor måtte materialet til det nye klubbhuset flys inn fra Hallagerbanen med helikopter.
Det nye klubbhuset blir rene paradis i forhold til den gamle brakka som tidligere stod nederst i bakken i Sloreåsen.

Ljan: Den karakteristiske lyden fra rotoren høres bortenfor tretoppene, og plutselig kommer helikopteret til syne for Stian Støvland og Morten Altmann. De venter forventningsfullt nederst i Sloreåsen - her kommer det nye klubbhuset. Eller hvertfall delene til det.

Dette blir et kjempeløft for klubben og for alle som bruker slalombakken, konstaterer Altmann.

Fra kaldt til varmt

Tidligere har det kun vært en bitteliten, sliten brakke som har fungert som klubbhus, minikiosk og "kuldestue".

Det var iskaldt i den gamle brakka, mimrer Altmann. Men nå begynner en ny tid.

Det nye klubbhuset får et stort oppholdsrom med varmekabler.

Vi får en ordentlig varmestue, gliser Altmann og Støvland fornøyd mens vinden pisker rundt hodene deres. Helikopteret returnerer til Hallagerbanen for å hente et nytt lass.

Tidtakerhems

Allerede er det murt opp et fundament på 70 kvm grunnflate. Varmestua blir det største rommet, men det blir også plass til kiosk, styringsrom for heisanlegget og en hems som blir tidtakerrom.

Stian Støvland og Morten Altmann snakker i munnen på hverandre og slår spøker som lekne ungdomsskoleelever mens de forteller om hvor flott det nye klubbhuset skal bli.

Dugnadsvillige

Som medlemmer i driftsgruppa bruker de mange timer på å holde bakken i stand for slalomsugne unger. Til sammen er de 20 dugnadsvillige for Ljan alpin.

Grimstad garasjene skal sette opp stammen, men resten av jobben skal vi gjøre selv, forklarer Støvland.

Gleder seg

Dugnadsånden er mange steder forsvinnende, men her på Ljan klager ingen. Det virker heller som de gleder seg til vinteren, med preparering, heisvakt og kioskdrift.

Det er litt morsomt, for flere av disse har unger som har vokst ut av bakken, men de vil være med likevel, forteller Støvland.

Helikopteret kommer til syne igjen, denne gangen med rammen for hemsen. De lange gresstråene bøyer seg i støvet som virvler opp i det føreren styrer helikopteret lavt nok til å sette fra seg lasten. Siste tur.

Dette blir bra, fastslår dugnadskarene mens de titter rundt seg. Det neste de venter på at skal dale fra himmelen nå, er den første snøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere