RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SPREK HØSTFERIEAVSLUTNING: To danseglade dager på Rommen med kjente Huyen Huynh som instruktør. Bak fra venstre: 
Kimberly, Maha, Viosa og Jenny. I midten fra venstre: Kathrina, Hashim og Angela, Foran fra venstre: Fahria, Hashir og Aqsa.
SPREK HØSTFERIEAVSLUTNING: To danseglade dager på Rommen med kjente Huyen Huynh som instruktør. Bak fra venstre: Kimberly, Maha, Viosa og Jenny. I midten fra venstre: Kathrina, Hashim og Angela, Foran fra venstre: Fahria, Hashir og Aqsa. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

Knall hiphophelg

Mens mange høstferieavsluttere kava rundt på hålkeføre, dansa hiphopere på Rommen til heftig beat og ditto instruktør.

ROMMEN: Også i år var Rommen skole satt på programmet under CODA Oslo International Dance Festival. Med kreativ workshop for danseglade ungdommer.

Del på Facebook

Og som i fjor var det hentet innen særdeles spennende og erfaren inspirator: Huyen Huynh som er utdannet danser, koreograf og instruktør.

KLIKK HER, OG SE FLERE BILDER FRA HIPHOPHELGA

Fri

Fra sin spede begynnelse tidlig på 70-tallet har hiphop blitt en del av populær-musikken.

– Og det er musikken som former uttrykket i dansen, sier Huyen Huynh.

– Det fine med dansen er at ingen bestemmer over deg. Du kan gjøre hva du vil. Du er fri, kommer det klart og tydelig fra workshopens yngste, Fahria.

Mange av de yngste har danset i mange år og trener på Ungdomsfyrtårnet The Planet.

– Nå øver vi mye og noen av oss skal være med på den store forestillingen («Hip-Hop History» med første forestilling onsdag 23. november. red.anm.) som skal være på Rommen scene, forteller Maha.

Og de spreke danserne har bare lovord om helgas instruktør:

– Vi har lært mye nytt og ganske så kult, sier Jenny.

Og instruktøren Huyen Huyhn holder til på Circle – Det Norske Hip Hop-huset og er utdannet danser, koreograf. Hun har over 12 års erfaring som profesjonell hiphopdanser, koreograf og dansepedagog i både inn- og utland.

Festivalen

CODA har som formål å styrke dansekunsten i Norge ved å presentere et mangfold innenfor nasjonal og internasjonal samtidsdans gjennom en dansefestival på høyt kunstnerisk nivå.

Festivalen ønsker å bidra til utviklingen av norsk dans gjennom forestillinger, kursvirksomhet, workshops, seminarer og arrangementer, og skal rette søkelyset mot Oslo og Norge som internasjonal arena for samtidsdans.

FRA DANSENS DAGER 2011

FRA ATTITUDE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere