Gå til sidens hovedinnhold

Knall og fall på skiskolen

Fire- og femåringene på Skeid skiskole suste ned bakken på Linderudkollen.

LINDERUDKOLLEN: Rød gruppe startet pent og pyntelig med diagonalgang på lang rekke. Fire- og femåringene på Skeid skiskole fikk så bryne seg på en nokså bratt bakke.

Bøy dere forover og bøy knærne, roper instruktøren, og ungene setter utfor.

Gøy på ski

Skeid har arrangert skiskole i Linderudkollen i over 15 år, og i år er det rundt 35 unger i alderen 4 til 8 år, som er påmeldt.

Men vi tar fortsatt imot nye barn, så det er bare å melde seg på, forteller leder i skiavdelingen Kim Aalie Larsen. Ungene blir delt i inn i grupper etter alder, og lek og moro dominerer aktivitetene.

Målet er at ungene skal ha det gøy på ski, og lære seg å komme ut i marka, smiler Larsen. Skiskolen byr på alt fra grunnleggende skiteknikk, til skileik, «troll og stein», flatmark, bakker og litt skigåing i ferdigpreparerte løyper.

Få dreisen

Karen Ottesen (5) begynner å få dreisen på den bratte bakken.

Nå klarte jeg nesten å stå hele bakken uten å falle, roper hun triumferende ut. Hun syns det er veldig gøy på skiskole, og går fiskebein så godt hun klarer opp igjen.

Jeg skal kjøre ned en gang til, det er så gøy, smiler femåringen fra Torshov.

Det ble noen knall og fall, men med masse nysnø, var det ingen som slo seg av den grunn. Litt hjelp fra instruktørene så var det opp igjen og ned igjen.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker