Knall og spark i Grefsenkollen

VINNER: Motorcrosseren Ailo Gaup tok i mot champagne, heder og ære på toppen av pallen (høyballen) i år også.

VINNER: Motorcrosseren Ailo Gaup tok i mot champagne, heder og ære på toppen av pallen (høyballen) i år også. Foto: Foto: Linn Husby

På startstreken sitter og står de klare, guttene og jentene, mødrene og sønnene. De er klare til å gi alt.

TRADISJONELL SPARK: - Vi er veteraner og har tenkt til å vinne på ærlig vis med ekte spark og ikke noe jåleri, sier Nikolai og Alexander. Med seg hadde de sin manager for dagen, Aleksander (10), som var helt enig i at Ailo Gaup sparket seg til seier med skitne triks. Foto: Foto: Linn Husby

GREFSENKOLLEN: Lørdag var det klart for et Red Bulls sparkestøtte-supercross-renn i Grefsenkollen.

Den regjerende sparkerennvinneren fra i fjor, Mr. Gaup, står fremdeles som ubeseiret mester.

Hva er taktikken for å vinne? spør vi laget «Lillegutt og Mamsen».

Det er mor (46) og sønn (16) som har meldt seg på i siste liten.

– Sparke hardt i starten, ikke komme i dyp snø, holde balansen og ikke kjøre så man kjører ut og etter siste hoppet så er det bare full fart rett inn til mål, sier de to, før de er klare for å sette utfor den stupbratte bakken i Grefsenkollen skianlegg.

48 lag, bestående av to personer, er påmeldt. Red Bull energidrikk er arrangør, og konseptet er enkelt: det gjelder å være enten først eller som nummer to i mål av utøverne i sitt grupperenn. Da kvalifiserer man seg til neste runde.

Etter 4-5 runder kan en første-, andre- og tredjeplass kåres.

Knekte sparker, knall og fall…

Det var ikke få sparker som kom ned fullstendig smadret. De lange bratte bakkene bød på problemer for flere av deltagerne.

Derimot klarte de fleste seg uten noen store skader.

På kjendislista denne dagen var Petter Pilgaard (vinner av Paradise Hotell 2009), Alexandra Joner (artist, danser og nylig programleder i radiokanalen Energy NRJ Hits Music Only), Christoffer Dons (profesjonell kiter og programleder), Anne Rimmen (journalist i NRK-sporten og kjæresten til Ailo Gaup) som tilskuer og Ailo Gaup (profesjonell freestyle motorcross-kjører).

Redd Bull adrenalin?

Og selv om enkelte hadde konseptet klart for å slå ut fjorårets mester, måtte også guttene med den vanlige urnorske sparken se seg slått av motorcrosseren Gaup med sin «monsterspark» som tok seieren i siste runde, også i år.

– Skitne triks, helt klart, sier BI-studentene Nikolai Andre Toverud (22) og Alexander Asbøll (22), like blide til tross.

– Og adrenalinfaktor? Jeg er faktisk ikke sikker på om det er bakken eller Red Bull’en som gjør det… flirer Nikolai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.