RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallbra fakkelstafett


En glad gjeng kan bevise for statssekretær Erik Lahnstein at de har «løpt» inn mer enn 10 000 underskrifter for Røa-tunnel. Fra venstre Henning Horn Galtung, Janne Svegården, Elin Horn Galtung, Erik Lahnstein, Karoline Herlofsen, Alex Christiansen, Kari Toverud og Lars Madsen. Foto: Vidar Bakken
En glad gjeng kan bevise for statssekretær Erik Lahnstein at de har «løpt» inn mer enn 10 000 underskrifter for Røa-tunnel. Fra venstre Henning Horn Galtung, Janne Svegården, Elin Horn Galtung, Erik Lahnstein, Karoline Herlofsen, Alex Christiansen, Kari Toverud og Lars Madsen. Foto: Vidar Bakken
Kjendiser, politikere og lokalpatrioter på rekke og rad deltok i tunnelstafetten ned til Stortinget. Der ga statssekretær Erik Lahnstein (Sp) nytt håp om Røatunnel.

RØA/STORTINGET: Da stafetten startet med Ragnar Wiik (88) som aktivt har kjempet for Røatunnel i mer enn 30 år, lå alt til rette for et vellykket arrangement. 10 235 underskrifter var på vei til Stortinget.

Feberglad

Det var muntert. Det var hyggelig. Det var flott vær. Det var masse presse som dekket arrangementet. Det var i det hele tatt en knallbra fakkelstafett, sier en feberglad tunnelgeneral, Karoline Herlofsen.

Hun fulgte sammen med mange andre stafetten fra start til mål, etter å ha trosset feberen som hadde holdt henne i sengen de to siste dagene.

Ga honnør

Ved Stortinget sto Røa-gutten Erik Lahnstein, som i stilling som statssekretær i samferdselsdepartementet var rett mann til å motta underskriftene. De ble overrakt fra siste etappeholder, ordfører Fabian Stang (H), som selv mottokk stafettpinnen fra byråd Peter N. Myhre (Frp)

Ordføreren ga honnør til den formidable innsatsen for tunnelen og sa at bydelen fortjente å få den. Det måtte bli en realitet for å bedre miljøet på Røa.

Han kom sammen med et førtitall andre som hadde sluttet seg til stafetten. Her bidro også Røajentene med ekstra «dynamitt» til stafetten. Det trengs for å sprengt den første salven til Røatunnel. At BU-leder Elin Horn Galtung også møtte Lahnstein, var en glødende selvfølge.

Nærmere enn noen gang

Jeg er imponert over det lokale engasjementet og mobiliseringen. Det er grunn til å gi skryt til lokalbefolkningen, aksjonister og lokalpolitikere på Røa, sier Lahnstein til Ullern Avis Akersposten.

Han viser til at regjeringen snart skal legge frem saken for Stortinget.

Oslopakke 3 er en stor pakke, som blir vesentlig dyrere enn tidligere antatt. Det blir en utfordring å få gjennomført alle prosjekter. Hvordan bystyret vurderer prioriteringen av Røatunnel vil være avgjørende for den videre utviklingen av tunnelen. Vårt bidrag har vært å dele pakken opp i to, slik at bompengene kommer raskere inn. Vi holder foreløpig skjemaet. Nå er det viktig at lokalpolitikerne holder trykket oppe. Røatunnel er nærmere en realisering enn den noen gang har vært, sier Lahnstein.

Sviktet oss før

Bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung skyter inn at Røatunnel står øverst på prioriteringslisten i Oslopakke 3.

Vi skal fortsette å holde trykket oppe. Nå må ikke våre bystyrepolitikere svikte oss igjen. De har sviktet oss før, da Røatunnelen var en del av Oslopakke 1. Nå må de befri oss fra Oslos største eksoshøl, sier Horn Galtung.

Lahnstein er godt kjent med problematikken.

Jeg er oppvokst i Melumveien og bor fremdeles på Røa, hvor jeg har to barn. Jeg er tredje generasjons Røa-gutt, og det er jeg stolt av, sier Lahnstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere