Knallgod GPS for europaferien

Tomtom XXL IQ Routes er renskåret for ekstrafunksjoner, som ubrukelige mediaspillere, bildevisere.

Tomtom XXL IQ Routes er renskåret for ekstrafunksjoner, som ubrukelige mediaspillere, bildevisere.

Tomtom XXL er en GPS med stor skjerm som er renskåret for dilldall og fungerer utmerket til å finne frem.

TomTom XXL IQ Routes

AMOBIL.NO: Her snakker vi rendyrket navigasjon. På Tomtom XXL IQ Routes er alt av ekstrafunksjoner, som ubrukelige mediaspillere, bildevisere og annet er skåret vekk. Det du sitter igjen med er en GPS med stor skjerm som fungerer veldig bra til navigasjon.

For de fleste er dette nok. Tross alt er det dette som er viktig på en GPS.

GUIDE: Slik fungerer GPS

Fritt for rusk og rask

Under navigasjon setter vi pris på at kartet er fritt for rusk og rask. Her får du se ruten din, de omliggende veiene og noen gatenavn. Eventueller fotobokser og interessepunkter du ønsker å se vises også.

Selve kjøreruten er tydelig og bra markert i kartet, og skulle det være svinger vil disse vises som piler i ruten. I tillegg kommer instruksjonene under kartet.

Her ser du et ikon som forteller deg hva neste sving er, og hvor langt det er dit. I tillegg vises det blant annet hvor langt det er til destinasjonen, antatt tid det tar å kjøre dit, og hvor fort du kjører.

Skulle du kjøre for fort vil hastigheten din markeres i rødt, og gjeldende hastighet på strekningen vises.

Les også: Tomtom lanserer ny GPS for bikere

Ikke masete

Stemmeanvisningene er tydelige og gode. Her er det ikke masing, men kortfattede opplysninger som hjelper deg på vei.

I tillegg har Tomtom XXL en god feltviser, som viser hvilket felt og hvilken avkjøring du skal velge. I tunneler vil XXL simulere hvor du befinner deg, og da guide deg videre dersom det skulle være avkjøringer inne i tunnelen.

Navigasjonen er tydelig forklart, veiledningsikoner er forståelige, stemmeanvisningen er god. I det hele tatt er dette en god GPS for deg som vil finne frem.

GUIDE: Bør du kjøpe GPS-mobil eller frittstående GPS?

Nyttige funksjoner

Tomtom XXL har flere nyttige funksjoner. Blant annet finner du i menyen valg for å navigere alternativ rute. Dersom du på forhånd vet at en vei er stengt, eller du heller vil kjøre en annen rute enn XXL foreslår kan du bare trykke på dette ikonet.

I tillegg har XXL funksjonen “Hjelp meg” som geleider deg til nærmeste hjelp (som sykehus eller verksted) eller hjelper deg med å finne telefonnummeret til hjelp. Her vises også posisjonen din, slik at du lett kan formidle hvor du er.

XXL har også en dokumentviser som gir deg informasjon om førstehjelp, informasjon om land, trafikkregler og faktisk et “crash course” i bilreparasjoner

Les også: Ndrive lanserer Bada-navigasjon

Ikke innebygd håndfri

Det vi kan klage på er at navigasjonsvinduet av og til henger seg litt opp etter svinger. Noen vil også syns det er litt dumt at XXL ikke har innebygd håndfri til mobiltelefoner.

Men alt i alt er dette et svært godt produkt som gjør hva det skal. Og med en pris på rundt 1500 kroner er dette et svært godt kjøp om det er enkel og god navigasjon som betyr noe for deg.

Les hele testen av Tomtom XXL IQ Routes på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag