Gå til sidens hovedinnhold

Knausen viste seg frem

Barnehager dreier seg ikke bare om knapphet på plasser, men også om innhold i barnas hverdag.

LAMBERTSETER: Barn og ansatte ved Knausen barnehage på Lambertseter var sterkt og engasjert tilstede på stand på Lambertseter senter på tirsdag. Anledningen var Barnehagedagen 2009. Mens media generelt fokuserer på det å skaffe nok plasser, er de ansatte vel så opptatt av innholdet i det pedagogiske tilbudet. Pedagogisk leder Kristin Gangstad forteller villig vekk:

- Vi er her for å vise oss frem, og sette barna i fokus. Barna selv forteller hva som er fint med Knausen. Det er mye bedre enn at vi voksne gir vår versjon, sier hun og viser frem en plakat. Her har Knausen-barna skrevet ned sine tanker om det å være barnehagebarn, i sitatform.

- Fint å leke med alle vennene mine.

- Da kan man leke mye Sabeltann.

- Det er gøy å gi en kos!

Opptatt av kvalitet

Barnehagedagen er en nasjonal satsning i regi av Fagforbundet. I puljer fra hver avdeling har barna sunget, trommet og lekt litt for tilfeldig forbipasserende på Lambertseter senter. Og gumlet i seg store mengder med gulrot- og appelsinbiter. Selv om det ikke var plagsomt mange som oppsøkte standen, var det enkelte som var innom med spørsmål om barnahagen. Kristin og kollegene Bente Andersen og Silje Osnes Bøe er i hvert fall ikke i tvil om at Knausen er et sted hvor både barn og voksne liker seg.

- Viktig å få synliggjort barnehagen, gjøre den kjent. Knausen bør stå som nummer 1 på lista til dem som søker, reklamerer Bente Andersen.

- Og hva gjør at barnehagen er så bra da?

- Å, det er mye det! Sterk og faglig personalgruppe. Godt samarbeid på tvers av avdelinger. Mye glede og humor. Masse aktiviteter. Så har vi en dyktig styrer (Mette Waaland) som inspirerer oss, skryter barnehagedamene på stand.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar