RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivskarp ludo-dyst på Valka

– Snik! Gule brikker skal bare på gule felter! – Det er grønne, røde og blå felter også. Må jo ha GPS for å finne fram!

MAJORSTUEN: – Hå! Prøver du deg, eller..?

– Så så, venner! Turneringsleder Ole Jan Borgund passer på at alt går som det skal, forklarer regler og avgjør småtvister.

– Han har satt flere av brikkene sine oppå hverandre! Prøver han å spare tid?

– Han har laget tårn, forklarer Ole Jan beroligende. – Det er lov.

– Å ja? Så han kan klatre opp der og kikke?

Aldri lei av ludo

Turneringens muse, Norunn Eidhamar, har æren for å ha innført ludospillet som turneringsform til Majorstu-strøket. Hun vokste opp med det, som så mange andre av oss, og det har aldri sluppet taket. At det engasjerer, er det ingen tvil om. Dataspill og krim på TV er danket flatt. Alle vil spille ludo! Da er man selv med på det spennende. Hyggelig er det også.

– Dette gamle spillet kommer egentlig fra India og spredte seg med folkevandringene, forteller Norunn. Det er påvist ludofunn i Korea, og mayaindianerne underholdt seg med det! Konflikter er blitt avgjort med ludo, fyrster brukte det til å finne ut hvilken haremsdame de skulle velge for kvelden…

– Oi! Er det haremsdamer her?

– Niks. Alle betaler 55 spenn hver som legges i potten. Vinneren må rive i en runde på alle – etter tradisjonen, og en pils koster 55. Non profit! Vinneren beholder vandrepokalen til neste NM.

Innsikt!

– Vågemot og forsiktighet må til, sier Ole Jan. – Man trenger psykologisk innsikt, strategisk tenkeevne og flaks!

20 ivrige deltakere spilte i fem partier i første runde. Vinnerne fra hvert parti i annen runde gikk til finalen: Tone Bøstrup, Tom Tyrihjell, Ingrid Weidemann og Lars Bjørnar Eidhamar Lenning. Etter en lang og seig kamp var vinneren klar: Lars Bjørnar stakk av med den ærefulle tittelen: LUDOMESTER 2011!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere