RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivstakk for å hevne død kjæreste


DOM: Oslo tingrett mener knivstikkingen grenser mot overlagt drapsforsøk og dømte en 28 år gammel kvinne fra Groruddalen til fengsel i seks år. 
ARKIVFOTO
DOM: Oslo tingrett mener knivstikkingen grenser mot overlagt drapsforsøk og dømte en 28 år gammel kvinne fra Groruddalen til fengsel i seks år. ARKIVFOTO
Kvinnen (28) hevnet kjærestens død med å knivstikke moren til mannen hun mente hadde solgt dårlig narkotika til kjæresten hennes.

HØYBRÅTEN/ OSLO TINGRETT: Kvinnen erkjente ikke skyld for drapsforsøk, men erkjente å ha stukket en gang da hun nylig møtte i Oslo tingrett etter nesten ett år i varetekt.

I retten forklarte kvinnen at hun to måneder tidligere våknet opp ved siden av sin døde kjæreste. Kvinnen er selv rusmisbruker.

Hun mente at en mann var skyld i dødsfallet fordi han hadde solgt narkotika til kjæreste som han enten ikke tålte eller det var noe galt med.

Var ikke hjemme

Den 28 år gamle kvinnen skal i en periode har forsøkt å komme i kontakt med den narkotikaselgeren via telefon, sms og e-post. Hun viste hvor han bodde på Høybråten og bestemte seg for å oppsøke ham.

Kvinnen hadde med seg en kniv, men forklarte i retten at hun bar denne fordi hun i lengre tid var blitt forfulgt. Mannen var ikke hjemme på kvelden 2. september i fjor. Moren hans slapp kvinnen inn i huset.

Meldte seg

Inne i huset sa 28-åringen at «hun skulle ta en av dere» før hun dro opp kniven og stakk moren to ganger, først i albuen, så i buken, noe som medførte at det gikk hull på tynntarmen. Skadene blir beskrevet som så alvorlige at de hadde vært dødelige hvis de ikke raskt hadde blitt behandlet.

Kvinnen forsvant etter knivstikkingen, men meldte seg selv for politiet sener.

Kvinnen har vært til prejuridisiell observasjon og er funnet strafferettslig tilregnelig.

Retten mener drapsforsøket grenser mot overlagt forsøk på drap og dømte kvinnen til seks års fengsel.

Kvinnens advokat, Christian Flemmen Johansen, opplyser at dommen ennå ikke er forkynt for kvinnen og at hun derfor ikke har noen kommentar til den.

Andre saker fra Lokalavisen Groruddalen:

Stover senter blir enda større

29 kvadratmeter på Linderud til Majorstuen-pris

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere