RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivstakk mann med øks


Det ble med 30 dagers fengsel på mannen som knivstakk en full fyr med øks.
Det ble med 30 dagers fengsel på mannen som knivstakk en full fyr med øks. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
En 26 år gammel irakisk statsborger er dømt til 30 dagers fengsel etter at han knivstakk en mann på Veitvet senter i fjor. Mannen som ble knivstukket var beruset, og hadde med seg øks og hammer.

OSLO/VEITVET: Det var i september i fjor knivstikkingen fant sted. Den dømte hevdet i retten at han handlet i nødverge, fordi mannen som ble knivstukket ankom butikken hans overstadig beruset og med øks og hammer.

Mannen med øks hadde lenge hevdet at den dømte mannen skyldte ham penger for en snekker- og malejobb i butikken hans. Han erkjente også at han hadde sendt noen stygge meldinger til den dømtes forlovede, samt sendt «noen folk» for å hente pengene.

Ikke i nød

Da mannen ankom butikken med øks og hammer, hevder både den dømte og hans forlovede at mannen svingte etter dem. Den dømte mannen gikk inn i butikken og hentet en liten fruktkniv, som han stakk øksemannen i ryggen med. Det ga et 2 centimeter langt kutt.

Retten dømmer mannen til 30 dagers fengsel, med en prøvetid på 2 år. Det legges til grunn at mannen hadde tid til å gå inn i butikken for å hente kniven, og dermed var handlingen forsettelig, og ikke i nødverge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere