Knivstukket på åpen gate

En 39 år gammel kvinne ble mandag ettermiddag stukket i halsen av eksmannen sin (53). Kvinnen er hardt skadd og ligger i respirator.

Årvoll: Parets barn på syv år var vitne til hendelsen. Politiet fikk melding om knivstikkingen i Årrundveien klokken 14.20. Den sju år gamle gutten varslet forbipasserende som ringte til politiet. Gutten var vitne til at hans 53 år gamle far knivstakk moren på åpen gate.
Vi fikk flere meldinger på ganske kort tid, slik at vi var raskt til stede, sier Terje Kristiansen leder av volds - og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt.
Kvinnen fikk flere knivstikk og ble alvorlig skadd. Hun ble tatt hånd om på stedet og sendt til Ullevål Universitetssykehus.
Det ser litt bedre ut nå og hun er utenfor livsfare, men det er fortsatt alvorlige skader, sier Kristiansen.

Besøksforbud

Offer og gjerningsmann skal ha vært i en konflikt i en barnefordelingssak. I mars i år ble han anmeldt for vold, trusler og ruteknusing overfor den 39 år gamle kvinnen. Fra 31. mars til 1. oktober hadde 53-åringen besøksforbud, men dette ble ikke fornyet.
Mandag oppsøkte han kvinnen på Årvoll, og stakk henne gjentatte ganger i hodet og halsen. Etter knivstikkingen stakk 53-åringen fra stedet.Han ble pågrepet etter at han selv meldte fra om det som hadde skjedd.
Han ringte sin advokat, som ringte oss. Han ble pågrepet ikke så langt unna, på Tonsenhagen, rundt 20 minutter etter hendelsen, sier Kristiansen.
Mannen påviste selv en kniv som kan ha vært brukt til ugjerningen. 53-åringen skulle mandag kveld bli undersøkt av lege. Deretter skulle han i samråd med advokaten sin vurdere om han skulle stille til avhør. Mannen kan bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag. Tirsdag var han fremdeles ikke avhørt.
Ingen av partene er avhørt enda. Vi jobber med å kartlegge saken. Slik det ser ut nå kommer vi til å fremstille ham for varetektsfengsling på torsdag.

Avhører vitner

Politiet avhørte åtte vitner i saken fram til tirsdag ettermiddag.
Vi jobber med avhør av flere vitner. Vi ønsker ikke å spekulere i hva var motivet for knivstikkingen, sier Kristiansen.
Paret har to barn, en gutt på syv år og et barn i barnehagealderen, som er nå tatt hånd om av barnevernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.