Gå til sidens hovedinnhold

Knusktørt i Nydalen

I Nordre Aker Budstikke 3. april legger representanter for Avantor fram videre planer for utbygging av Nydalen. Den skal bli grønnere, påstår de. Hvordan er det mulig når gjenstående planlagt utbygging utgjør nesten en tredel igjen av hva som allerede er presset inn? Nydalen kan ikke bli grønnere med disse planene, bare mer fullstappet og steinsatt. "Store områder med grønt mot Maridalsveien", står det. Mener man da området mot småhusene (og hagene) som vitterlig ligger opp mot veien? Et eventuelt fellesareal for befolkningen i Nydalen her ville bli en smal stripe. I en tidligere presentasjon av den nye skolen stod det at "grøntarealene mot vest skal bevares".Det lyder jo vakkert, men faktum er at skolen mot vest vil måtte bli liggende tett inntil en kort, bratt, østvendt skråning som ingen kan ha noen glede av å spasere i. Jeg kan ikke skjønne annet enn at "å gjøre Nydalen grønnere" må bety at man har til hensikt å plante busker og trær mellom bygningene.
Og så var det høybygget ved Gullhaug torg. Det ble brått stille om det da protestene kom i høst. Nå tas det fram igjen som om ingenting var hendt. Bydelsutvalget stemte mot og ønsket et 4 etasjers bygg med spesielle funksjoner for bydelen slik at torget kunne forsterkes som samlingssted. En kompromissløsning, for det ser ikke ut til at det blir mulig å opparbeide torget til en helhet med den gode, runde formen uterommet nå har.
Lekkert presentert på modeller og romantiserte tegninger, eller sett på god avstand, kan nok et 24 etasjers bygg sjarmere, men for folk på bakkenivå i nærmiljøet vil det ikke oppleves som noe annet enn et knugende høybygg som attpåtil har stjålet halve torget deres.

I Nydalen blir sitronen presset tørr, knusktørr!
Tone Lise Rogstad

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene