*Nettavisen* Nyheter.

Knuste frontruta på taxi

27-åringen som knust frontruta på en taxi på Bjørndal i januar i år er dømt til fengsel i fem måneder. Her er taxisjåfør Jama Abdullahi like etter hendelsen på Bjørndal den 3. januar i år. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

En 27 år gammel mann er dømt til fengsel etter at han satte albuen i frontruta på en taxi på Bjørndal i januar.

BJØRNDAL/OSLO TINGRETT: 27-åringen, som bor i Lodalen, er norsk statsborger og har to mindreårige barn.

Den 3. januar i år tok mannen, sammen med sin kone og to barn, taxi fra Legevakten til Bjørndal senter. Da de kom fram nektet han å betale regningen på 398 kroner. Krangelen endte med at 27-åringen plantet albuen i frontruten på taxien, noe som resulterte i at ruta sprakk i en stor rose.

Flere saker

Da saken mot mannen var opp i Oslo tingrett nylig sto han også tiltalt for å ha kjørt uten gyldig førerkort, oppbevaring av en brukerdose kokain, oppbevaring av 0,4 gram marihuana og forsøk på bedrageri.

Bedrageriforsøket skjedde i Stenersgate den 26. juli i år da 27-åringen forledet en mann til å gi seg et forskudd på 9 000 kroner i forbindelse med kjøp av en bærbar pc, iPhone og en Playstation. I stedet for å overlevere varene stakk 27-åringen fra stedet.

Barnevernet

27-åringen er tidligere straffedømt, blant annet for bedrageri og kjøring uten gyldig førerkort. Han er også dømt flere ganger for befatning med narkotika.

I tingretten erkjente han staffskyld for alle tiltalepunktene.

Mannen har forklart at han trenger behandling for narkotikamisbruk og har fått plass ved en behandlingsinstitusjon i Østfold. Mannen er motivert til behandlingen fordi dette er nødvendig for at han skal få barna tilbake fra barnevernet.

Fem måneder

Aktor hadde lagt ned påstand om fem måneders fengsel som en fellesstraff med en tidligere ubetinget dom fra i sommer. Tingretten mente straffen var passende, men anbefalte fengselsmyndighetene om at 27-åringen får mulighet til å gjennomføre soneringen ved behandlingsinstitusjonen i Østfold.

Mannen må i tillegg betale tilbake 9 000 kroner til mannen han bedro og 9 398 kroner til taxieieren, som erstatning for frontruta og taxituren til Bjørndal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.