RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL BYGGE DRØMMEN PÅ EKEBERG: Vegard Kobberdal i KFUM la frem planene for bydelsutvalget, men fikk blankt avslag. Foto: Aina Moberg
VIL BYGGE DRØMMEN PÅ EKEBERG: Vegard Kobberdal i KFUM la frem planene for bydelsutvalget, men fikk blankt avslag. Foto: Aina Moberg

Knuste KFUMs drøm på fem minutter

Bydelsutvalget på Nordstrand sier et klart og enstemmig nei til KFUMs drøm om en ny storarena på Ekebergsletta.

EKEBERG: Klubben var forberedt på motstand da de for en måned siden presenterte sin store drøm: en arena med plass til 3000 tilskuere, svømmehall og seniorboliger. Kostnadsberegnet til 300 millioner kroner og med byggestart i 2014.

LES OM PROSJEKTET HER

– Men, vi hadde ikke regnet med en så klar avvising fra bydelen, sier Vegard Kobberdal, fungerende leder for KFUM-huset og KFUM-hallen.

Campus Norway

Han presenterte hele prosjektet for bydelsutvalget i Åpen halvtime torsdag kveld. Der kunne han også fortelle at Norges Fotbalforbund ser på KFUM arena som et meget egnet sted for sitt nye «Campus Norway», et sted de kan samle alle sine landslag i forbindelse med trening og landskamper.

Kjapt bestemt

Bydelsdirektør Tove Heggen Larsen fikk et knapt døgn på seg til å behandle saken og legge frem et forslag for bydelsutvalget. I løpet av fem minutter var det vedtatt.

Kobberdal stiller seg undrende til at hun og administrasjonen kunne finne så mye kritisk til prosjektet på så kort tid.

– Det overrasker meg at bydelsutvalgets representanter bare godtok forslaget uten noen som helst form for debatt, og uten å la komiteen jobben med saken, sier Kobberdal.

Mange er positive

Han er likevel helt klar på at dette ikke betyr slutten på en realisering av KFUM Arena.

– Nei, den drømmen er så definitivt ikke knust. Vi har vært i kontakt med mange politikere i bystyret som stiller seg positive til prosjektet. Jeg har også fått postive tilbakemeldinger fra styret i Bekkelagshøgda vel, sier Kobberdal.

Uheldig start

Han forteller at planinitiativet for Ekeberg Arena nå ligger ute til gjennomsyn på Plan-og bygningsetatens sider for alle som vil ta en titt.

– For oss er dette begynnelsen på et langt prosjekt vi regner med å få i mål. Veien videre går via ulike etater, instanser og diverse interesser, sier han.

– Men, det er selvsagt en uheldig start at Bydel Nordstrand stiller seg kritisk til et tiltak som vi ser kan være så positivt for alle som bor i bydelen, sier han.

Derfor sier bydelsutvalget nei

– Slik saken nå ble presentert for oss har vi bygget vårt vedtak på tidligere uttalelser fra bydelsutvalget, sier bydelsdirektør Tove Heggen Larsen.

Her er det enstemmige vedtaket:

1. BU stiller seg kritisk til innholdet i planinitiativet og til prosessen som sådan, BU anbefaler at det ikke videreføres.

2. BU foreslår at ulike planinitiativ sees i en større sammenheng slik at de overordnede målene for opprinnelig plan overholdes. Det omsøkte arealet er regulert til friareale.

3. BU minner om vedtak i sak 127/08, der de avviste planer om nybygg og frittliggende installasjoner på Ekebergsletta.

4. BU vil gi uttrykk for skepsis til ytterligere, frittliggende bygningsanlegg på Ekebergsletta. Dette bryter med prinsippet om at arealene skal være mest muliig fritt for kunstige bygningsmessige inngrep.

5. BU viser til at planinitiativet beskriver nytt bygningsanlegg i tilknytning til tribunearealet i fire etasjer/underetasje. Det er i strid med bydelsutvalgets klare mening om å bevare områdets åpne karakter.

6. De ulike arealene på sletta bør i utgangspunkt være tilgjengelig for hele befolkningen, noe inngjerding av kunstgressbanene er til hinder for.

7. BU stiller seg avvisende til etablering av boliger i noen form på denne eiendommen.

8. BU vil ellers påpeke at det er en faktafeil når notat fra Sjåtil & Fornæss opplyser at eiendommen 151/335 eies av KFUM. Matrikkelopplysninger viser at eiendommen eies av Oslo kommune og er festet av KFUM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere