*Nettavisen* Nyheter.

Knuste konkurrentene

Problemer med sykkelen sendte Anders Hovdenes langt bak i feltet under norgescupåpningen i terrengsyklingen, men til slutt kunne likevel Nordstrand-gutten ta en suveren seier.

Skullerud: Dette er første gangen jeg vinner her, så det er klart det er stort. Får håpe det er et tegn på at jeg har utviklet meg siden forrige sesong, smiler Anders Hovdenes.

Terrengsyklisten som har syklet for Frøy nesten hele karrieren, men som nå sykler for Team Høydahl, fikk dermed en knallstart på sesongen her hjemme og det attpåtil i velkjente skoger. Og med nesten hele norgeseliten på plass, viste Anders at han helt klart blir å regne med i år.

For meg har egentlig sesongen allerede kommet godt i gang siden jeg har syklet en del i utlandet. Og der har også resultatene vært oppløftende. Blant annet vant jeg et stort ritt på Kypros, forteller 19-åringen som har fartet mye rundt i forkant av sesongstarten i Norge.

Klar seier til slutt

I norgescupåpningen på Skullerud hadde Nordstrand-gutten skumle hensikter fra start, men det så likevel en stund veldig mørkt ut.

Jeg hadde litt problemer med sykkelen. Tapte nok halvannet minutt på det, og måtte dermed bruke krefter på å kjøre meg opp, forteller Anders. 19-åringen brukte imidlertid ikke lang tid på å ta igjen konkurrentene. På runde fire av totalt åtte var han likt med teten igjen, og runden etter parkerte han like gjerne motstanderne.

Til slutt ble det en grei seier, konstaterer terrengsykkelkometen som vant med drøye minuttet på lagkamerat i Team Høydahl, Truls Haugseth.

For Anders er ikke norgescupen akkurat førsteprioritet i år, men han håper å kjøre mange løp hjemme. Det er riktignok det som skjer i utlandet, selvfølgelig i tillegg til NM, som blir det store for Nordstrand-gutten denne sesongen.

Jeg skal kjøre en del løp i verdenscupen, og er spent på hvordan jeg kan klare meg der. Har bare vært med én gang tidligere, men da ble sykkelen stjålet så det ble litt styr.

Når tar du sikte på å være i verdenstoppen?

Åh, det er vanskelig å si. Ting tar tid i denne idretten, fastslår Anders Hovdenes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.