RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste Viking

Furuset knuste Viking i helgens to første seriekamper. Nå etterlyser trener Aki Mykkanen at klubben setter ambisjoner.

Furuset: Lørdag kveld ble pucken droppet for første gang i Furuset Forum denne sesongen. Og det var ikke mye motstand som møtte Ulvene. Viking kom til Forum etter at laget akkurat hadde skrapt sammen nok penger til å ha et lag i førstedivisjon. Med 63-13 i skuddstatistikk og 14-3 i målprotokollen var Mykkanen likevel ikke helt fornøyd etter lørdagens oppgjør.
- Jeg er fornøyd med at vi fikk fire poeng, men jeg er ikke fornøyd med nivået på motstanderen. Vi burde ha slått dem enda mer. Ingen normal hockeykamp i førstedivisjon skal ha slike skuddstatistikker, men de var tapre som prøvde, mener den finske treneren som frykter at mangel på motivasjon kan bli et problem for spillerne denne sesongen.

Ingen dans

- Jeg tror ikke det blir en dans gjennom serien, og jeg håper de andre lagene er bedre enn dette, fortsetter Mykkanen. Treneren understreker viktigheten av at spillerne hans ikke undervurderer motstanderne i de fremtidige kampene i førstedivisjon.
Mykkanen har fått signaler fra flere av spillerne at de ønsker å spille i eliteserien neste sesong.
- Vi trener ikke så mye som vi bør, men det er fordi vi rett og slett ikke har ressurser til det, forteller Mykkanen som stiller til årets sesong med en 25 mann stor tropp.
- Eldre junior-laget har et lag i juniorserien, og de har ikke egne treningstider. 25 spillere på trening er rett og slett for mange. Det er klart det ikke er optimalt. Dette er noe vi må prøve å få en løsning på. Problemet er at det koster så mye for istid i Forum. Det bremser mye.

Frykter spillerflukt

Mykkanen innrømmer at det innad i laget er ambisjoner om en plass i kvalifisering, og at de ønsker å gjøre det bedre enn ifjor; det vil si at laget har ambisjoner om spill i eliteserien neste sesong.
- Jeg har ikke fått direkte signal fra klubben sin side om at de ønsker å satse på eliteserien, men jeg håper å få vite klubbens ambisjoner innen jul.
Mykkanen er nemlig redd for at spillere vil skifte klubb neste sesong om laget ikke rykker opp.
- Vi opplevde allerede etter forrige sesong at flere spillere gikk til eliteserieklubber. Om vi ikke rykker opp, kommer det til å bli enda verre neste sesong, frykter Mykkanen.
Etter serieåpningen er det en ting Mykkanen er veldig godt fornøyd med - nyervervelsen David Livingston.
- Selv om han er 39 år, er han fortsatt i 20-årene i hodet. Han ser litt stiv ut på banen noen ganger, men han scoret fire mål i kampen på lørdag. Jeg tror vi kommer til å få god hjelp av han både på og utenfor banen denne sesongen.
Men selv om det ble lett match i helgen, ønsker Mykkanen nå å nullstille spillerne før neste kamp.
- Det viktigste er at vi får virkelige utfordringer. Det er det som gir drivstoff. Vi har ikke gått på en smell ennå, men vi må vinne nesten hver kamp for å komme til kvalifiseringen. Hvis vi ikke er ordentlig forberedt til hver kamp, kan vi gå på en smell.
PS! Furuset møtte Kongsvinger onsdag kveld etter at Lokalavisen gikk i trykken. Søndag møter Ulvene Lørenskog borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere