Knut Haavik i strid med nabolaget

Naboene klager over nyetableringen i R.O.O.Ms gamle lokaler. Det er ikke sendt inn søknad om bruksendring. Foto: Vidar Bakken

Naboene klager over nyetableringen i R.O.O.Ms gamle lokaler. Det er ikke sendt inn søknad om bruksendring. Foto: Vidar Bakken

Nabolaget er lite fornøyd med at den tidligere Se og Hør-redaktørens familieselskap har tatt inn ny leietaker på Vinderen uten brukstillatelse.

VINDEREN: Etter at Ris Vel og beboere i området har stilt kritiske spørsmål ved den nye virksomheten i R.O.O.Ms gamle lokaler, har Plan- og bygningsetaten (PBE) tatt affære.Etaten har sendt brev til familien Haavik som gjennom Sameiet Hippodromen står som eier og utleier av eiendommen hvor Plantasjen har etablert ny forretningsvirksomhet. PBE gjør oppmerksom på at bruksendring av lokalene er søknadspliktig og at dette ikke er gjort.

Her skal det blant annet redegjøres for trafikkforholdene. Søknadsfristen er satt til 7. desember. Saken er rutinemessig overført til etatens avdeling for ulovligheter.

Økt trafikk

I søkeprosessen skal naboer og gjenboere varsles, slik at disse kan få uttalt seg om nyetableringen. Henvendelser til PBE tyder på at naboer er lite villige til å skrive under på at de vil akseptere den nye virksomheten i lokalene. Disse viser til at Plantasjens virksomhet vil føre til økt trafikk og parkeringsproblemer i et allerede overbelastet område. Her vises det også til at virksomheten vil påvirke barnas skolevei.

Overrasket over kravet

Knut Haavik er overrasket over kravet om at bruksendringen er søknadspliktig.

– Jeg har selv vært og sett på den nye virksomheten. Det er jo stort sett det samme vareutvalget som på R.O.O.M. Jeg kan ikke se at det er noen endring av bruken. Som du sikkert vet er jeg pensjonist og ikke engasjert i driften. Du må snakke med min datter Cecilie Haavik om dette, sier Haavik.

Advokat Cecilie Haavik ønsker ikke å kommentere saken.

Ikke første gang

Det er ikke første gang lokalene i Ris skolevei 1 er i Plan- og bygningsetatens søkelys. Eiendommen er regulert til Spesialområde bevaring. Diverse ombygginger og tilbygg for café i atriet ble gjort i 1997/98 uten endelig byggetillatelse. Under R.O.O.Ms virksomhet ble det også ulovlig oppført et tilbygg til atriet med cafédrift. Søknaden om oppføring i 2006 kom etter at tilbygget sto der. Søknaden ble avslått og behandlet i flere instanser. I 2010 ble det sendt ut varsel om pålegg og tvangsmulkt om opphør av ulovlig bruk. Senere i 2010 ble tilbygget fjernet.

Les også:

- Jeg er svensk

Rivningstruet på Vinderen

Rive eller ikke rive

Haavik vant over kommunen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag