RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekteparet Valborg og Knut Styren kunne fritt velge hvem de skulle få hjemmesykepleie fra. Og de angrer ikke. - Vi får ypperlig hjelp, sier de.
Ekteparet Valborg og Knut Styren kunne fritt velge hvem de skulle få hjemmesykepleie fra. Og de angrer ikke. - Vi får ypperlig hjelp, sier de.

Knut og Valborg er fornøyde

- Vi har det helt ypperlig, sier Valborg og Knut Styren på Røa. De er en av mange fornøyd som har fritt brukervalg innen hjemmesykepleie. Byråd for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr (Frp) ønsker å innføre ordningen over hele Oslo.

RØA: Ekteparet Styren har i snaue to år har fått hjemmesykepleie fra det private Carema Omsorg. De kunne fritt velge om de ville ha kommunal eller privat hjelp. Og de angrer ikke på valget de tok.
En evauleringsrapport viser at tre av fire brukere er fornøyd med ordningen. 94 prosent av dem som mottar hjemmesykepleie i bydelen er fornøyd med tjenestene de får.

- Et veldig bra opplegg. Vi har ikke vært misfornøyd en eneste gang. Vi får besøk av søte og hyggelige pleiere. Og de kommer når de sier de skal komme, sier Knut.

Valborg nikker.
- Min mann får dusje hver dag. Og det tror jeg du liker, sier hun med et smil.

Han trenger en del hjelp, blant annet med vask og påkledning.
De siste årene har også kona Valborg fått behov for hjelp.

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr (Frp) besøkte ekteparet på Røa i dag formiddag. Han likte det han fikk høre.

- Resultatet er entydig. Folk ønsker stort sett fritt brukervalg velkommen. Dette er et viktig supplement til de kommunale tjenestene. Nå vil vi foreslå å utvide ordningen til å gjelde alle bydeler i Oslo, sier Kallmyr.

Prøveprosjekt

Ordningen med fritt brukervalg i Bydel Vestre Aker ble startet 1.oktober 2006. Bydelen ønsker å videreføre ordningen. Den er et pilotprosjekt som er første av sitt slag i Norge.
Leder i bydelsutvalget, Elin Horn Galtung er fornøyd med det hun ser og hører.
- Det er svært hyggelig at de kan velge fritt hva de vil ha.

Byrådet skal sette seg grundig inn i rapporten fra undersøkelsen.

- Rapporten viser at det finnes rom for private aktører innen hjemmesykepleien, til tross for en del pessimisme blant visse grupper. Men det leveres tjenester med høy kvalitet. Kommunalt ansatte innen pleie- og omsorgssektoren tar også utfordringen med å bli bedre, sier Kallmyr.

Og ekteparet Styren bryr seg egentlig ikke om hvem som leverer tjenesten, så lenge de får de har krav på.

- Vi valgte en privat aktør, og det angrer vi ikke på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere