*Nettavisen* Nyheter.

Knytter Korsvoll til Marka

Her fra en markering på Brekke i 2007 der lokalbefolkningen markerte at de ønsket asfaltert turvei videre innover i Maridalen.

Nå blir det snart mulig å gå på en sammenhengende, bilfri turvei fra Grinda på Korsvoll og innover i Nordmarka.

KORSVOLL/MARIDALEN: Friluftsetaten er i gang med å bygge en turveitrasé som knytter Korsvoll og Nordberg til turveien som ble bygd for et par år siden mellom Brekke og Låkeberget i Maridalen.

Den nye lenken gjør at alle som har Grinda som utgangspunkt for tur, kan gå på gruslagt vei allerede fra start. Like før Brekke knyttes den nybygde traseen sammen med den eksisterende turveien innover i Maridalen.

Det var nødvendig å hugge en del trær for å føre fram traseen, og denne hogsten er allerede unnagjort. Det legges ut steinmasse som skal danne bærelaget for veien. Innen utløpet av august kommer grusdekket på plass. Da blir det mulig å ta den nye traseen fra Grinda i bruk, melder Friluftsetaten.

Først når veien har fått en vinter til å sette seg, vil topplaget blir fast og få den standarden det skal ha. Frem til da vil grusen kunne være løs og ikke helt ideell å sykle eller trille barnevogn på.

Hele turveien fra Grinda og Brekke via Låkeberget til Hammeren skal etter hvert få lys. Om vinteren skal turveien prepareres som skiløype.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.