RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knyttet vennskapsbånd på Godlia


GODE FORBILDER: Helse- og omsorgsminister Anne Grete Strøm-Erichsen knyttet vennskapsbånd med kunnskapsminister Kristin Halvorsen da de markerte oppstarten på det landsomfattende manifest mot mobbings kampanjeuke på Godlia skole.
GODE FORBILDER: Helse- og omsorgsminister Anne Grete Strøm-Erichsen knyttet vennskapsbånd med kunnskapsminister Kristin Halvorsen da de markerte oppstarten på det landsomfattende manifest mot mobbings kampanjeuke på Godlia skole. Foto: Alle foto: Aina Moberg
Null elever ble, ifølge en elevundersøkelse, mobbet på Godlia skole i våres. Kanskje ingen tilfeldighet at årets kampanjeuke for «Manifest mot mobbing» startet akkurat her.

GODLIA: Kunnskapsminister Kristin Halvorsen og helse- og omsorgsminister Anne Grete Strøm-Erichsen stod for åpningen av årets kampanje, kalt «voksne skaper vennskap».

Det markerte de to ved å knyte et vennskapsbånd om hverandres håndledd til stor applaus fra skolens elever.

Utfordring

– Jeg er ikke fornøyd med mobbetallene i Norge. Alt for mange sier de blir det, og det vil vi gjøres noe med. 330 kommuner , Oslo inkludert, har skrevet under på det landsomfattende manifestet (for 2011-2014), og målet er klart: Alle barn skal glede seg til å gå på skolen. Ingen skal grue seg til friminuttene eller til hjemveien, ei eller til fritidsaktiviteter, sier kunnskapsministeren.

Hun mener at årets kampanje er en utfordring for både rektorer, lærere og foreldre.

– Vi må hele tiden tenke på om barn har det bra. Vi må lære barn å skape vennskap. Si at dersom de ser noen som er litt utenfor - ja, så ta kontakt og få deg en venn til, sier hun.

Voksenressurs

Anne Grete Strøm-Erichsen sier det er godt for helsen å ikke bli mobbet.

– Barn får klump i magen, vondt i hodet, får ikke sove og mister selvtilliten når de blir mobbet, sier hun.

– Derfor er det viktig at vi voksne sørger for et godt miljø og trygghet for barna. Helsepersonell, særlig de i skolen, er en viktig voksenressurs i så måte, legger hun til.

Ingen konsekvsenser

Barneombud Anne Lindbo var ekstra tydelig i sin tale:

– Vi voksne har ansvar for mobbing. Dersom noen bygger en ulovlig brygge, kommer kommunen og river den. Dersom et barn blir mobbet, gjør kommunen ikke noe, og det får ingen konsekvenser. Slik skal det ikke være, sier hun.

LES OGSÅ: Mobbeombud skryter av Skøyen skole

LES OGSÅ: Marienlyst-rektor misliker versting-stempel

LES OGSÅ: – Å være redd for å gå på skolen er helt for jævlig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere