Køfare på Carl Berner

Det er ventet mye kø i Carl Berner-krysset fremover på grunn av sprengningsarbeid og nytt kjøremønsteret.

Det er ventet mye kø i Carl Berner-krysset fremover på grunn av sprengningsarbeid og nytt kjøremønsteret.

Fra 20. april til juli blir det nytt kjøremønster og sprengningsarbeider på Carl Berner. Det er ventet økte køer som følge av dette.

Carl BERNERS plass: På grunn av strenge sikkerhetskrav stanses all trafikk, inkludert gående og syklende, mens sprenging pågår. Piggings- og sprengingsarbeidet vil foregå på hverdager fram til midten av mai. Sprenging vil pågå i tidsrommet 10–14 og 19–22.

– Det er først når entreprenøren har begynt arbeidet at man vet hvor mye sprenging som er påkrevd, sier Tone Bakken, prosjektleder i Statens vegvesen.

Det er fjell i bakken som må pigges og sprenges ut på vestsiden av Trondheimsveien mellom Carl Berner og Rosenhoff i forbindelse med etablering av vann- og avløpsgrøfter. Piggingen medfører støy, opplyser vegvesenet.

– På grunn av sprengingsarbeid og omlegging av trafikken vil det trolig bli ekstra kø gjennom Carl Berner-krysset. Vi ber trafikantene være oppmerksomme på det endrete kjøremønsteret og anbefaler de som har mulighet til det å velge kollektivtransport, sier Bakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.