*Nettavisen* Nyheter.

Køkaos i Bjørvika

VEIOMLEGGING: Køer ved Bjørvika i Oslo mandag morgen. Foto: Foto: Henrik B. Meidell, Nettavisen

Reisende forteller om køkaos i Bjørvika ved Operatunnelen i morgentimene mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORE FORSINKELSER: Strekningen fra Ulvøya til Bjørvika har tatt over en time med bussen mandag morgen. Foto: Foto: Caroline Stenhammer

BJØRVIKA: Veitrafikksentralen i Oslo bekrefter inntrykket:

– Det står og stanger med køer inn i Ekebergtunnelen og langs hele Sørenga, sier vaktoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentalen til Nettavisen klokka 08.15.

Les også: En milepæl i Bjørvika-utbyggingen – Oslos nye paradegate åpner

Delåpner Dronning Eufemias gate

Problemene oppstår som en følge av at Dronning Eufemias gate delåpnes og at nye lyskryss er på plass. Gaten er laget for å gi kollektivtrafikken bedre flyt, men akkurat nå står også bussene i kø gjennom Bjørvika.

«Står helt stille v Bjørvika. Bussene kommer ikke frem. Dårlig planlegging», lyder en av flere Twitter-meldinger fra området.

Les også: Statens vegvesen ber folk kjøre kollektivt hele uka

40 minutters forsinkelse

«Ca 40 min forsinkelse på alle busser som kjører i Bjørvika», opplyser Unibuss.

Trude Lindstad på Veitrafikksentralen peker på at Dronning Eufemias gate er tenkt å fylle rollen som en grønn bygate og er ment å gi kollektivtrafikken – ikke biltrafikken – bedre kapasitet.

– Hvis den samme mengden biler skal gjennom her, så blir det ikke noe bedre, sier hun.

Les flere saker fra Nettavisen her

Styr unna Bjørvika!

– Kjør kollektivt, og unngå Bjørvika, er kort fortalt oppfordringen fra Statens vegvesen etter en ny omlegging av kjøremønsteret.

Søndag ble Dronning Eufemias gate øst for Akerselva tatt i bruk. Prosjektleder Grete Tvedt ved Statens vegvesen sier til Osloby.no at folk sliter med å finne fram.

– Arbeidene med veiomlegging har gått bra, men folk sliter med å finne frem fordi de kjører på gammel vane, sier hun.

Det var mye kø på søndag, og Statens vegvesen regner med mye kø utover i uka også. Derfor oppfordrer de folk til å la bilen stå og heller velge kollektivtransport. Og de som må kjøre bil, bør ikke legge veien om Bjørvika.

Ruter opplyser på sine nettsider at fra 11. mai og fram til sommeren 2015 blir det store endringer for busser i Bjørvika og rundt Jernbanetorget.

– Flere store veiprosjekter i Oslo sentrum fører til at en rekke by- og regionbusser vil få nye traséer, og stoppe ved nye holdeplasser, skriver selskapet.

Les om endringene på ruter.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.