*Nettavisen* Nyheter.

Koll er årets idrettslag!

KOLL: Glade barn fra årets idrettslag - bakerste rekke fra venstre: Casper, Ada, Selma og Hannah, midterste rekke fra venstre: Selma, Sondre og Arselan, første rekke fra venstre:Håvard, Jacob, Jan, Jarl Kornelius og Sander.

– Jeg er selvfølgelig utrolig stolt over å motta denne prisen på vegne av alle i Koll Idrettslag, sier leder Fredrik Wulfsberg.

OSLO: – Det er stas å bli lagt merke til og hedret på denne måten. Vi er en lokal breddeklubb med et allsidig tilbud og en stolt historie, og det skal være gøy og hyggelig å være med i Koll IL, sier leder Fredik Wulfsberg, som tirsdag tok imot den ærefulle 2012-prisen som årets idrettslag i Oslo, også med 15.000 kroner.Og han forteller om sterk rekrutteringsvekst og mye aktivitet.

Stor aktivitet

– Blant annet har skigruppa i vinter arrangert Kollrennet for de minste og relansert Kollmila. Volleygruppa har nettopp arrangert NM for U16 og friidrettsgruppa og fotballgruppa er meget aktive. Da O-gruppa arrangerete nattorienteringsløp for de aller minste i høst kom det over 130 unger! forteller Wulfsberg.

– I tillegg er det viktig for oss å bidra til et godt nærmiljø, og vi samarbeider med skolene i området. I høst bygde vi Kollkloppen over Sognsvannsbekken slik at Bymiljøetaten kan lage skispor rett inn i skolegården på Kringsjå. Hver St.hans arrangerer vi familiefest for alle på Kollbanen, forteller den stolte idrettslaglederen.

"Usedvanlig velvalgt"

Det er styret i Oslo Idrettskrets som innstiller til prisen. I
begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet: “...det er volleyball, ikke ski, de fleste forbinder med Idrettslaget Koll. I denne idretten har klubbens kvinnelaget inntil nylig fremstått som en mesterskaps- og kongepokalgrossist.

Men Koll er en vidtfavnende klubb med innebandy, fotball, friidrett, klatring, orientering, ski på programmet utover volleyballen; med andre ord en passe blanding av individuelle og lagidretter. Koll kan vel best karakteriseres som et middels stort fleridrettslag med ca. 1 000 medlemmer, hvorav 733 er under 20 år. Kjønnsbalansen er god ...en sikker indikasjon på at klubben har et tilbud som dekker behov også hos jentene.

Bakgrunnen for dette er den filosofi klubben drives etter ..Der heter det at Koll skal være en lokal, allsidig klubb for bredde og topp som tilbyr aktiviteter i forskjellige idrettsgrener, slik at barn, ungdom og
voksne har et allsidig idrettstilbud gjennom hele året. ...Vi prøver å tilrettelegge våre aktiviteter for at barna kan være aktive i flere
grener...dette er et av de få fleridrettslag i Oslo som fortsatt driver seriøst med friidrett. Klubben har for øvrig også et gjennomtenkt system for å hjelpe utøvere som sikter høyt en idrettslig karrierevei, basert på samarbeid med storklubbene Lyn (ski og fotball) og Tjalve (friidrett).

Styret i Oslo Idrettskrets mener at forslaget på Idrettslaget Koll var usedvanlig velvalgt...”.

Også Rye-ildsjel hedret

En annen gjev pris ble også delt ut på tirsdag - nemlig Årets Ildsjelpris 2012 - den gikk til Per Sigurd Langseth, Sportsklubben Rye.

Les omtalen av Langseth her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.