RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koll yppet seg mot de store


Koll-jubel: Koll jubler for utligningen til 1-1 i sett mot Førde.
Koll-jubel: Koll jubler for utligningen til 1-1 i sett mot Førde. Foto: Foto: Jonas Wikborg
Koll Volley tapte to jevne kamper mot seriens to beste lag - Førde og Nyborg.

Kringsjå: – Jeg synes vi gjør to veldig gode kamper. Vi spiller jevnt mot Norges to beste lag og viser at vi fortsatt kan nå målet om medalje, sier fungerende trener Helge Storøy.

Fornøyd tross tap

Storøy leder laget mens hovedtrener Roald Bahr er i utlandet, men akkurat det var på ingen måte utslagsgivende for at laget tapte 0-3 (18-25, 21-25, 23-25) i sett mot Førde og 1-3 (18-25, 25-21, 17-25, 19-25) i sett mot Nyborg.

– Vi kan ikke være misfornøyd med helgen når vi ser tilbake på spillet og innsatsen til guttene. I Nyborg har vi seriens suverent beste lag, og vi viser at vi er fullt på høyde med de når vi får ut potensialet vårt, sier Storøy.

Små marginer

Kaptein Martin Aase Bahr er enig med Storøy og peker på at det er rutinen og de små marginene som tippet i motstanderens favør og avgjorde kampene.

– Vi spiller veldig bra på flere områder, blant annet i forsvar og blokk. Det som feller oss i dag er at vi gjør for mange rene feil. På den måten rykker motstanderen litt i fra deg hele tiden, sier Bahr, før Storøy skyter inn:

– Vi er tro mot systemet vårt og har et veldig bra kollektiv. Det fikk vi også skryt for ifra Nyborg-trener Ivar Bakken. Men de har mer rutine enn oss og er mer stabile. Derfor slår de oss i dag.

– I tillegg er både Nyborg og Førde cupfinalister og har nok trent mer enn oss i løpet av julen på grunn av dette. Litt rusten form hos oss i tillegg til at vi manglet et par spillere kan ha vært med på å vippe resultatet i motstanderens vei, fortsetter Storøy.

Lovende fremtid

Mens Nyborg består av stort sett landslagsspillere ligger gjennomsnittsalderen i Koll IL Volley på rundt 20. Dette er kun deres andre sesong i eliteserien, og en solid tredjeplass på tabellen tyder på at laget har potensialet til å nå langt.

– Tross et strålende kollektiv må jeg få lov til å gi litt ekstra skryt til Vetle Hylland. Han har stått fram og vist seg fra sitt beste i disse to kampene. Denne helgen har han vært lagets beste spiller, sier Storøy, før Bahr avslutter:

– Vi hadde også med en debutant i Henrik Aase Hole (15) og han gjør en strålende debut. Det at de yngre får vist seg frem i en så ung alder på toppnivå er strålende for både spiller og klubb. Når vi får trent mer sammen håper vi å kunne utfordre både Førde og Nyborg enda hardere de kommende sesongene, avslutter kapteinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere