Gå til sidens hovedinnhold

Kollektivmusikk

Musikkollektivet fra østkanten spiller god musikk for gode folk. Etter årelangt samarbeid har de navngitt seg som Kennel Collective, og avlegger sin første blandingskonsert på Soria Moria.

THORSOV: Kennel er overhodet ikke sjangerbasert. Vi har bare en felles oppfatning av hva som er god musikk, sier Andreas Løwe.

Løwe er medlem av Kennel Collective, og med bandet Luddekram representerer han ett av to band som skal opptre i kveld. Det er også første gang Luddekram ser scenelyset. Selv er Løwe utdannet ved Musikkonservatoriet i Kristiansand, men i kveld improviserer han og visesanger Lasse Passage med diverse elektronikk.

Vi improviserer, men estetikken er hentet fra klassisk samtidsmusikk, sier Passage.

Passage er selv utdannet i komposisjon ved konservatoriet, og forteller at samtidsmusikk kan være hva som helst, bare det er laget i dag.

Samarbeid

Kennel Collective består av ni band. Sammen hjelper de hverandre med faglige innspill, og det organisatoriske. Startkapital til prosjektet er gravd frem fra bukselommene, og eneste inntekt kommer foreløpig bare fra døra på konserter.

Dette er vel ikke et økonomisk motivert prosjekt, gliser Andreas Lønmo Knudsrød, trommeslager i blant annet bandet Lama.

Imidlertid er det også andre dører som åpner seg for bandet Lama. I august spiller de nemlig på Øyafestivalen.

Lama er cinematisk rock. Vi jobber med bilder og det visuelle, og har vanligvis mye lys og film i bakgrunnen. Det skal ikke være sterilt, men en følelsesfull musikk. Store og små lydbilder om hverandre, sier Lamas pådriver Nils Martin Larsen.

21 år gamle Larsen hater tullemusikk, og spiller opptil 30 forskjellige instrumenter når bandet jobber i studio.

Dette er produktet av alt jeg har lært, sier han.

Så går Larsen og Lama på scenen, og spiller usjenert, stødig og dedikert på alskens instrumenter.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene