Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kollektivtransportproduksjon AS? Nei, takk!

NYTT NAVN: Du har kanskje aldri kalt dem noe annet enn Sporveien, men etter fem år med et særdeles langt og traurig navn blir Sporveien også det offisielle navnet på firmaet som produserer kollektivtransport i Oslo. Illustrasjonsfoto
NYTT NAVN: Du har kanskje aldri kalt dem noe annet enn Sporveien, men etter fem år med et særdeles langt og traurig navn blir Sporveien også det offisielle navnet på firmaet som produserer kollektivtransport i Oslo. Illustrasjonsfoto Foto: Illustrasjonsfoto
Folk flest kaller dem for Sporveien, men sannheten er at firmaet har hatt Oslos trolig lengste navn. Men nå er det slutt: Sporveien blir også offisielt navn.

OSLO: – Jeg er innstilt på å følge styret og de ansattes ønsker om å bytte navnet, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V), til Nrk.

For etter å ha tronet toppen av lista over lange, uforståelige firmanavn i lang tid, har de ansatte i det som enn så lenge heter Kollektivtransportproduksjon AS nå fått nok.

Håpløst navn

Styret, de ansatte og administrasjonen i firmaet som tidligere gikk under navnet «Sporveien», altså Trikken og T-banen i Oslo, ønsker nå sterkt en navneendring. Årsaken er enkel: Navnet de har i dag er håpløst.

Dermed tar de tilbake Sporveien-navnet.

LES OGSÅ: Gladnyhet for kollektivreisende

Navnet Kollektivtransportproduksjon dukket opp som en pr-løsning da Oslo Sporveier ble omorganisert i 2008. Samtidig ble Ruter etablert, og skulle være det nye selskapet som bestemte rutetilbudet, samt bestille kollektivtjenester i Oslo og Akershus.

– Naturlig å bytte

Firmaet med det lange navnet, skulle ha ansvar for å produsere kollektivtransporten.

De som produserer kollektivtransporten på oppdrag fra Ruter, ble kalt Kollektivtransportproduksjon.

Men nå er det slutt på lange navn, som ingen husker – eller klare å uttale uten seriøs krøll på tunga.

– Det kommer til å skje endringer i KTP, og de blir et renere trikk- og t-baneselskap, da er det naturlig å bytte navnet også, sier Elvestuen til Nrk.

LES OGSÅ:

100 tiltak skal få fart på kollektivtrafikken i Oslo

T-banesjåfør ba folk om å slutte å gi til tiggere

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!