RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kollen-brøl i sentrum

Det var godt med folk foran storskjermen på Karl Johan når Marit Bjørgen gikk inn til sitt tredje gull av tre mulige under kvinnenes 10 km klassisk mandag. Stemningen var det ingen ting å si på.

KARL JOHAN: Det var en del folk som hadde møtt opp for å få med seg starten av kvinnenes 10 km, og flere skulle det bli. En av de som var tidlig ute var Aynanshe Hussein, 19 år fra Kjelsås.

– Jeg holder Marit Bjørgen som storfavoritt. Hun har vært totalt overlegen til nå, og jeg ser ingen grunn til at det ikke skal bli et nytt gull i dag. Men det kommer til å bli jevnt, veldig jevnt.

– Hvem blir Bjørgens farligste utfordrere i dag?

– Det tror jeg faktisk blir Therese Johaug, samtidig må vi ikke glemme Saarinen som er regjerende verdensmester på distansen. Kowalczyk er selvfølgelig også veldig farlig, men jeg tror Marit skal ha kontroll på henne.

LES ALT OM SKI-VM HER

SE VIDEO AV PUBLIKUM: - Holmenkollen er noe helt spesielt

SE BILDER: SOL, BARN OG GULL TIL NORGE

Kaos i Kollen

På lørdag var det store forsinkelse blant t-banene i byen, noe også Aynanshe fikk oppleve.

– Jeg var oppe i kollen på lørdagen for å se Bjørgen gå, men det var store køer opp igjennom så jeg kom litt sent opp. Jeg hadde riktignok ikke billett, men skulle se gratis og det er en liten nedtur og ikke få se hele løpet. Men jeg klandrer ikke arrangøren, det var bare uheldig.

:

Aynanshe Hussein, 19 år, hadde troen på Marit Bjørgen før start. FOTO: MORTEN SCHEIE

LES OGSÅ: VM-Stemning i Spikersuppa

Gaver til folket

Blant folkehavet på Karl Johan gikk en del unge jenter rundt og delte ut Gliss-produkter (hårprodukter), et produkt Therese Johaug er frontfigur for. Mina Weider, 17 år fra Bærum hadde store forhåpninger til Johaug før dagens 10 km.

– Jeg har stor tro på at noen norske kommer på pallen, og det hadde vært ekstra gøy hvis Therese kunne klart en medalje. Jeg holder Bjørgen som favoritt, men Therese har bare blitt bedre og bedre utover så man vet jo aldri.

LES OGSÅ: SLIK OPPLEVER DU SKI-VM I HOLMENKOLLEN

På søndag er det duket for guttas femmil, med Petter Northug i spissen. Der skal også Mina være.

– Ja, det blir nok kjempegøy! Jeg gleder meg veldig, det blir gøy å ta del i folkefesten oppe i kollen.

:

Karl Johans gate er et folkehav om dagen. FOTO: MORTEN SCHEIE

– Sinnsyk avslutning

Mot slutten av løpet hadde veldig mange møtt opp for å få med seg innspurten. Og det manglet ikke på dramatikk. Justina Kowalczyk ledet hele rennet, men mot slutten satte Marit Bjørgen inn toppfarten og vant til slutt med 4,1 sekunder. Da var jubelbrølet langs Karl Johan enormt.

Det ble nesten for spennende for Aynanshe Hussein.

– Det ble akkurat like jevnt som jeg spådde før start. Men herregud, halvveis trodde jeg løpet var kjørt for da ledet jo Kowalczyk med 10 sekunder. Marit er bare helt rå! Det er helt vilt å komme tilbake etter noe sånt! Dette gullet fortjener hun veldig, nå tror jeg hun tar seks gull!


Og skulle man dømme ut i fra resten av folkehavet på Karl Johan så var de helt enige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere