Kollen-tremila endte i ambulanse

Astrid Uhrenholdt Jacobsen krasjet ut av tremila i Holmenkollen lørdag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen krasjet ut av tremila i Holmenkollen lørdag. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble fraktet bort med ambulanse etter et fall i Holmenkollen lørdag.

HOLMENKOLLEN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt og kjørte ut av løypa under søndagens tremil i Holmenkollen. Hun skal ha truffet en lysmast og fått behandling på stedet.

27-åringen falt omtrent halvveis i søndagens renn. Hun kjørte ut av løypa, før hun traff en polstret lysmast med ryggen først ifølge personer på stedet.

– Hun falt, skled under sikkerhetsgjerdet og så kanskje ut til å slå borti en polstret lysmast, sa André Mehnert, som observerte uhellet.

Helsepersonell var raskt på stedet og stabiliserte Jacobsen, før hun ble ført inn i en ambulanse.

Bjørgen: – Urettferdig

Skilandslagets medieansvarlig Gro Eide sier til NRK at hun foreløpig ikke vet om Uhrenholdt Jacobsen er alvorlig skadet.

– På det nåværende tidspunkt kan vi ikke si noe om skadeomfanget. Hun er nå til medisinsk utredning. Vi kommer med en uttalelse så fort skadeomfanget er kartlagt. Enn så lenge vil vi ikke spekulere i hvor alvorlig det er, sier Eide til NRK.

For søndagens tremilsvinner Marit Bjørgen ble Astrid Uhrenholdt Jacobsens skade et skår i seiersgleden.

– Astrid har hatt det så vondt i det siste. Så får hun dette i tillegg. Det er litt urettferdig, sa Bjørgen til NRK etter sitt løp.

God, men tøff sesong

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt en sesong med både oppturer og nedturer. I Tour de Ski imponerte hun stort og ble til slutt nummer to sammenlagt. Kort tid senere tok Jacobsen gull i sitt niende NM på rad, da hun vant stafetten sammen med lagvenninnene i Heming.

OL i Sotsji i februar ble derimot tøft både i og utenfor løypa. På åpningsdagen fikk Heming-jenta beskjed om at hennes bror brått hadde gått bort. Hun gikk senere i lekene inn til fjerdeplass i sprint fri teknikk.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen lå på niendeplass etter 7,2 kilometer, før ulykken i Holmenkollen. Jenta fra Ris holder tredjeplassen i verdenscupen sammenlagt, før avslutningen i Falun neste helg, men spørsmålet er nå om hun får være med der og forsvare pallplassen sin.

Les også: Astrid Jacobsen arrangerte jentekveld med superstjernene

(ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.