RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kollen-VM i 2011

Norge vant den nervepirrende kampen mot Italia og Polen. Gjør deg klar til VM i Oslo i 2011!

Holmenkollen/Lisboa: Steinar Eidaker, fungerende generalsekretær i Skiforeningen, Gro Gjestland Strand, Kollengeneralen Rolf Nyhus og generalsekretæren i Skiforbundet, Kristin Marie Felde hadde all grunn til å feire torsdag. Da ble det klart at Oslo vant kampen mot Zakopane og Val di Fiemme og får ski-VM i 2011.

- Knusende seier

Stemningen var lettere nervøs blant de norske representantene da FIS-sjef Gianfranco Kasper åpnet konvolutten på FIS-kongressen i Vilamoura i Portugal. Men nervøsiteten ble raskt erstatten med glede og jubel i den norske leiren, da resultatet var klart: Avstemmingen endte med 12 stemmer til Norge, fire til Val di Fiemme og null til Zakopane.
- Det var hva man må kalle en knusende seier, sa en tydelig fornøyd skipresident Sverre Seeberg til NRK.
Sist hovedstaden arrangerte ski-VM var i 1982. Oslo søkte for to år siden om VM i 2009, men måtte se seg slått av tsjekkiske Liberec.

Må rive bakken

Da FIS var på inspeksjon i Holmenkollen i september, var beskjeden klar: Den gamle, umoderne bakken må rives, dersom FIS skal ha renn i Oslo igjen.Ovarennet i dagens bakke er altfor bratt, og utøverne kommer for høyt over bakken når de tar sats på kanten. I tillegg mangler det heis, bakken er for smal av sikkerhetsmessige grunner, og det mangler fasiliteter for media.
- Skiløperne vil også få et mye bedre tilbud i Holmenkollen. Det blir snøproduksjonsanlegg, fine løyper og en arena som kan brukes til mye, sier Dag Kaas, leder av Skiforeningens styre, til Aftenposten.
Det nye anlegget, inkludert bygging av ny Midtstubakke, vil trolig koste rundt 440 millioner kroner, og vil være et spleiselag mellom Staten og kommunen.

OL i 2018?

At Oslo vant kampen om ski-VM styrker, i følge Kollengeneralen, en fremtidig OL-søknad fra hovedstaden. Dermed kan Tromsø få konkurranse i kampen om OL i 2018.
Gerhard Heiberg, derimot, er ikke like overbevist.
- Jeg tror det er vrient for Oslo. Vi søker "kompakte leker" som det så pent heter, og med Bob, aking og alpint som OL-grener tror jeg konseptet blir vanskelig for Oslo, sier Gerhard Heiberg til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere