RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Per Ulf Marvold selger godt med trær på Løkka. Han er glad for at nordmenn nå begynner å bli mer miljøbevisste. Her med sønnen Eyvind som hjelper til etter skolen.
Per Ulf Marvold selger godt med trær på Løkka. Han er glad for at nordmenn nå begynner å bli mer miljøbevisste. Her med sønnen Eyvind som hjelper til etter skolen. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Økologiske juletrær på Løkka

For alle første gang kan du nå få tak i et vaskekte, giftfritt økologisk juletre, og det midt på Løkka.

Grünerløkka: – For 17 år siden drev jeg resturant Apoteket på St.Olavs plass, men fikk til slutt nok, og ble møkka lei av hele resturantlivet, sier Per Ulf Marvold.

Rein jord

Han tok en avgjørelse om å selge bedriften, overtok og rustet opp farsgården ved Saltstraumen , som da lå helt nede på alle vis.

– Jeg overtok farfars jord som da var helt rein for alt av sprøytemidler og annen gift. Det fortrinnet benyttet jeg meg av, og kjørte rent økologisk , slik at trærne blir en lufrenser i stua, og ikke en giftspreder, sier Marvold.

Risiko

Arbeidet til Marvold Krever en stor nervepåkjenning og risiko, fordi trærne er så utsatt for sykdommer.

– Har hatt et angrep nå nettopp som tok cikra halvparten av det jeg har av trær på gården. Det er en sopp som heter Rust, som er luftbåren. Jeg startet jo med dette for å få en roligere og mer balansert hverdag enn det jeg hadde i resturantbransjen, men dette er jo mye mer hasardiøst, påpeker Marvold.

Stilsikre damer

– På plussiden er det en stor grad av frihet, samtidig som at det er så mye nytt vi må sette oss inn i hvert år, og det gir en stor grad av tilfredstillese.

Mange av Marvolds kunder er mennesker i kreative yrker.

– Det er en skjønn blanding av gamle stilsikre damer, og unge stilsikre studenter. De bruker lang tid på å finne treet de vil ha, men blir veldig fornøyd når de finner eksakt det de lette etter, sier han.

Hundre varianter

De har hele tiden hundre varianter av trær som de selger, og er de eneste i Norge som har en naturlig produksjon av såkalt elgran..

– Det har vi som et suplement til den tradisjonelle grana. Vi ser nå at det er denne grana som selger best, og at interessen for edel ikke lenger er så stor, sier Marvold.

Hvorfor økologisk?

– Jeg tror ikke folk vet at det blir brukt så mye gift på juletrærne de kjøper, og bringer i hus over jula, sier han.

Så det kan være skadelig?

– Jeg kan ikke dokumentere en slik effekt, men det som blir sprøytet på trærne går jo ikke i et med treet, og det damper jo fra seg dufter og eteriske oljer, og til en viss grad gifta den blir sprøyta med, sier Marvold.

Nyhogd er bedre

– Min fordel blir at trærne mine er eldre og holder seg lenger. I tillegg så er de nyhogd noe som også er en stor forskjell fra mange andre trær som gjerne er hogd i starten av oktober, og bil drysse voldsomt på grunn av dette, avslutter Marvold.


Salget fortsetter på Grünerhagen til lageret er tomt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere