RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverre Schyberg Olsen, «Lyset ved Steilene», olje på aluminium 100 x 100 cm, på utstilling på Galleri A i Vibes gate.
Sverre Schyberg Olsen, «Lyset ved Steilene», olje på aluminium 100 x 100 cm, på utstilling på Galleri A i Vibes gate.

Koloristisk fra indre Oslofjord

Sverre Schyberg Olsens «Nye malerier» er hans fjerde separatutstilling i Galleri A.

MAJORSTUEN: Med denne utstillingen fortsetter maleren sitt grunnprosjekt som er å formidle elementenes visuelle inntrykk. I motsetning til forrige utstilling «Sidereal», som skildret et mikro- og makrokosmos hvor kunstneren arbeidet fram kjemiske reaksjoner på aluminiumsplate, kan «Nye malerier» ses i forlengelsen av Schyberg Olsens serie «Earthforce».

Med koloristiske oljekomposisjoner ønsker han å lede oppmerksomheten mot den visuelle tonen et bestemt landskap gir og således anskueliggjøre dets ånds- og sjelsliv. Landskapene er først og fremst indre Oslofjord og bildetitlene som Oustøen, Sarbuvollen og Kalvøya presiserer lysinntrykkene han har fått fra akkurat disse områdene. Maleriene står samtidig som selvstendige abstrakte komposisjoner.

Som musikk kan gi assosiasjoner til bestemte landskap, er det nettopp dette Schyberg Olsen ønsker å gi via koloritt og lys i bildene. Schyberg Olsen trives på Oslofjorden og disse bildene er en tributt til landskapets sammensetning og de variable lysforhold som er under stadig skiftning gjennom året. Man kan også si at bildene er komprimerte abstrakte former og lysinntrykk av bestemte steder. Med disse arbeidene befester han sitt fundament som en solid kolorist blant kunstnere i Norge i dag.

Sverre Schyberg Olsen har i 14 år livnært seg som profesjonell kunstner.

Hans verker er solgt til fem kommunale samlinger, flere større bedrifter i Norge og private kunstsamlinger. Han var i 2009 nominert som en av tre til årets Nobelpris-kunstner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere