RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom igjen, fyll radene!


Harr og Røises søknad om å starte komilaboratotium på Torshov vant frem hos teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret.
Harr og Røises søknad om å starte komilaboratotium på Torshov vant frem hos teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret. Foto: FOTO: ELEN RØNNING
Torshovteatret har fått ny ledergruppe. Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr har sammen med Mariann Hole lagt en plan for hvordan de skal få lokalbefolkningen til å strømme til nærteateret sitt.

TORSHOV: – Komedie med mening! Det er vårt mantra for de neste to årene.

LES OGSÅ: På hjemmebane på Torshovteatret

Teatersjef Jan Gunnar Røise tar imot Østkantavisa i barberstolen sammen med teatersjef Thorbjørn Harr og teatersjef Mariann Hole.

Mariann får heldigvis beholde sine lange lyse lokker, gutta blir – pyntelige.

20. november har ledergruppa urpremière på Herr Kolpert, den første av syv oppsetninger de skal ha sammen på Torshovteateret.

Komedien er skrevet av tyske David Gieselmann, som i dette stykket boltrer seg i hva slags blodig griseri kjedsomhet kan føre til.

– Vi skal borre oss ned i komediens vesen de kommende to årene, og servere moderne komedie som byr på mer enn tant og fjas. Vi skal gi publikum noe å tygge på, i tillegg til å le masse.

Thorbjørn Harr er våt i luggen, kvikk i blikket og full av energi.

Torshov Trippel

I tillegg til å by på frisk og fersk moro har trioen fått pusset opp foajeen, som blir åpen for alle, med eller uten billett.

– Vi vil så gjerne spille for folk i nabolaget, vi vil at Torshovteateret skal bety noe for folk som bor rundt her, og vi vil gjøre det vi kan for å trekke flere unge hit. Derfor introduserer vi Torshov Trippel, som består av kafé, opptreden og forestilling, sier Harr.

– Hver torsdag det spilles forestilling inviteres unge under 25 år – gjerne lokale – opp på den lille scenen i foajeen. Her kan de få vise hva de kan!
Musikk, trylling, opplesning, dans, sjonglering – hva som helst som kan deles med et publikum. Interesserte må ta kontakt på Facebook-gruppa vår!

Jan Gunnar Røise snakker seg god og varm

– Torshovteatret skal være et varmt, åpent og inkluderende sted for alle. Vi håper at folk vil stikke innom foajeen og ta et glass eller en kopp, og kanskje får de lyst til å se en forestilling eller to også.

Mangekamp

Det var hard konkurranse om det ærefulle oppdraget å lede Torshovteatret denne perioden

Det er skuespillere ved Nationaltheatret som inviteres til å knive om oppdraget.

– Det er mye tisking, hvisking og gruppering i tiden før tildelingen, forteller Harr.

– Jan Gunnar og jeg hadde dritlyst, så vi grupperte oss, fikk med oss Mariann, den beste dama på teateret, og sendte en søknad med ønske om å starte komilaboratorium. Og det gikk jo fint!

– Det var så hyggelig å bli spurt! Jeg er jo blant de ferskeste ved National, sier Hole, før hun iler til neste møte. Det er ikke for pingler å drive teater og være skuespiller samtidig.

– Masse jobb! Røise smiler. – Vi fikk oppdraget i fjor høst, og har jobbet med Torshovteatret parallelt med jobben på National siden. Men det var en drøm å komme opp hit! Så intimt, vi kommer tett på alle som jobber i teateret og lærer enormt mye. Nå gleder vi oss veldig til premièren

Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr kalles til prøve, men Harr har en siste melding til torshovfolket:


– Kom så fort dere kan, Herr Kolpert spilles bare frem til jul, og dette blir gøy!

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere