Gå til sidens hovedinnhold

Kom og se de beste komikerne i levende live

Smalt og billig, men desidert morsomt. Med det valgspråket, og programmet fullt av godsaker, åpner humorfestivalen Crap åppå Park torsdag kveld.

GRÜNERLØKKA: – Visjonen vår er rett og slett å etablere en kvalitetsscene for standupkomikk. Vi føler at det er veldig etterlengtet og helt nødvendig, sier arrangør Rolf Magne Andersen.

Humor på jobben

Andersen og medarrangør Martin Beyer-Olsen er erfarne gutter når det kommer til humor. Begge jobber i NRK P3, som programledere og tekstforfattere, Rolf Magne er også produsent.

Martin trives på scenen selv, og er med når ballet åpner i morgen kveld med lett legendariske Blymandag.

Martin innrømmer at det er med et rimelig høyt spenningsnivå de møter helgen.

– Festivalen er startet og drives på pur dugnadsånd, og helt uten økonomisk støtte. Men dette representerer noe vi virkelig brenner for og som mangler i Norge og Oslo, så vi har bare hoppet i det med begge bein. Med en billettpris på hundre kroner per forestilling, krysser vi fingrene for at Oslo-publikummet dukker opp og at dermed et eventuelt forbrukslån ikke blir aktuelt. Vi må bare prøve ut dette!

Toppnavn og ferskvare

Det finnes utvilsomt mye moro der ute, og Andersen og Beyer-Olsen har sett og hørt mye storveis komikk, ikke minst på standupfestivaler i Edinburgh.

Til Parkteatret har de fått med seg kremen av norske komikere, up-and-comming-generasjonen fra Selklubben, som er studentenes humorklubb på Chateau Neuf, og altså et knippe britiske toppnavn

– Vi vil så gjerne dele disse favorittene våre med flest mulig! Det blir litt på samme måte som du ønsker at alle skal få se verdens fineste film. Det er hovedgrunnen til at vi drar i gang dette.

Martin trekker pusten

– For veldig mange er nok standupkomikk ens med det som vises på Latter – det skal treffe bredt og ikke kreve veldig mye av publikum. Og det er ikke noe galt i det, men vi trenger en dimensjon til, hvor humoren er smalere, skarpere og spissere, med mer satire, mer politisk rettet og ikke minst mer absurd. Vi tror det er et behov blant både komikere og publikum for mer enn trusevitser.

Herrene Andersen og Beyer-Olsen har jobbet knallhardt siden i høst med Crap åppå Park. I et nydelig (deres egne ord, journ.anm.) samarbeid med Parkteatret har festivalen vokst fram og programmet kommet i boks.

Med seg på lasset har de fått Finn Wollebæk som er en erfaren arrangør. Og viktigst av alt; ønskelisten med komikernavn har gått i oppfyllelse.

Stiller gratis

– Alle de norske komikerne stiller gratis. Ære være dem, og det sier vel egentlig det meste om ønsket om en alternativ standupscene i Norge. Og så har vi jo fått med oss tre toppnavn fra Storbritannia, Paul Foot, Robin Ince og Josie Long, det er så kult å få booket egne helter!

Rolf Magne forteller at britene har vært varsomme med honorarene, og at velviljen har vært stor over hele linja.

– Nå trenger vi folk i salen, så kom igjen, Østkantavisas lesere, sammen kan vi lage en etterlengtet humorscene her på Grünerløkka. Vi garanterer at det blir svært morsomt på Parkteatret disse dagene, men vi trenger folk i salen. Ta vel imot britiske og norske komikere i storform!

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser